Laatste Leidse melkveehouder blij met boortunnel

Wilbert van der Post, de laatste melkveehouder in Leiden, is blij met de boortunnel waarin de RijnlandRoute voor een groot deel zal worden aangelegd. Opmerkelijk, want een van de tunnelmonden komt in zijn weiland te liggen. Van der Post is vooral blij met de duidelijkheid die nu is ontstaan. Eerder was hij bang dat het tracé alsnog verder van de Vlietlanden zou komen te liggen en daarmee midden over zijn land. Dan was het einde oefening geweest voor zijn boerenbedrijf.

Van der Post hoopt dat hij snel met de provincie en de gemeente Leiden overeenstemming kan bereiken over compensatie van (wei)land. Een strook langs de A4 is daarvoor geschikt en volgens Van der Post ook beschikbaar.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline