Leiden heeft bovengemiddeld aantal donoren

1

Leiden scoort licht bovengemiddeld als het om het aantal geregistreerde orgaandonoren gaat. In het kader van de Nationale Donorweek bracht de website Jaofnee.nl een overzicht naar buiten van het aantal donoren per gemeente. In Leiden blijkt ongeveer 42% van de inwoners zich te hebben geregistreerd, terwijl het landelijk gemiddelde een procent lager ligt. Van die 42% (ongeveer 42.000 mensen) wil ongeveer tweederde wel orgaandonor zijn, terwijl de rest aangeeft dit niet te willen.

Leiden scoort minder dan de rest van de regio. In Voorschoten, Leiderdorp, Oegstgeest en Warmond ligt het percentage geregistreerde orgaandonoren rond de 45%.

Delen

1 reactie

  1. lieve lezers wordt ook donor ik wil ook donor worden maar macht nog niet van professoren van het lumc moet eerst goed herstellen van dit grote gebeuren 16 april 2012 donor lever otvangen waar ik ontzetend blij mee ben anders was ik al dood geweest dus wordt ook donor voor uw kinderen familie of gewoon zo maar iemand zoals ik was lieve lezers alvast bedankt

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline