“Kennis verloren door wegbezuinigen wijkmanagement”

Het Leidse College van Burgemeester en Wethouders heeft plannen om het wijkmanagement volgend jaar te beëindigen. Het wijkmanagement wordt met het oog op bezuinigingen ondergebracht bij stedelijk beheer.

Jaap van Meijgaarden, voorzitter van de Verening Pancras-West betreurt de bezuinigingen. Hij roept, namens de voorzitters van de buurt- en wijkverenigingen van Stadsdeel Midden, de gemeenteraad op om hier niet mee akkoord te gaan. “Als je burgerparticipatie belangrijk vindt, dan doe je dit niet.”

De wijkmanagers in Leiden zijn een schakel tussen burger en gemeente en voeren overleg met gemeentelijke organisaties en externe partijen. In voorgaande jaren heeft de gemeente ingezet op het versterken van het wijkmanagement en burgerparticipatie en is er bugdet voor beschikbaar gesteld. Volgens Van Meijgaarden zijn de plannen daarom in strijd met eerdere toezeggingen. “We zijn er compleet door overvallen. Met het bezuinigen op wijkmanagement gaat er kennis in de wijk verloren. Dat is zonde. Wijkmanagers kunnen gericht actie ondernemen, ze staan dicht bij de burgers. Klachten die bij bijvoorbeeld bij de gemeente binnenkomen, kan het wijkmanagement beter oplossen.”

De voorgenome bezuinigingen staan aan het eind van de maand ter discussie in de gemeenteraad. Die moet de plannen van het College eerst goedkeuren.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline