Biodiversiteitstuin Vrij Groen verhuist naar Oegstgeest

2

De Biodiversiteitstuin Vrij Groen is zaterdag verhuisd naar Oegstgeest. De afgelopen jaren had Vrij Groen een terrein in bruikleen aan de Mendelweg, achter Museum Naturalis. Daar wordt nu een parkeerterrein aangelegd voor overbuurman Heerema. Een zoektocht naar een nieuwe plek in Leiden liep uiteindelijk op niets uit. In Roomburg leek Matilo een goede optie, maar de gemeente stelde er teveel eisen, zo vertelt Margje Vlasveld van de Ideewinkel Leiden. “In Oegstgeest worden we met open armen ontvangen, terwijl de gemeente Leiden allerlei eisen stelde. We moesten bijvoorbeeld elke dag aanwezig zijn. Ik denk dat ze gewoon een goedkope plantsoenendienst voor Matilo wilden.”

Anne Marie van Dam van Vrij Groen was vrijdag te gast in Nieuws071.

In Oegstgeest heeft Vrij Groen voor in ieder geval drie jaar een stuk grond langs de A44. In Nieuw Rhijngeest worden de biodiversiteitstuin de komende weken weer ingericht. Op 17 en 20 oktober is iedereen welkom om te komen helpen tijdens de twee plantdagen. Alle planten die van Leiden naar Oegstgeest zijn verhuisd, moeten nu zo snel mogelijk de grond in.

In Oegstgeest begint Vrij Groen ook weer een Kerstbomenasiel. Mensen die een boom met kluit kopen, kunnen deze na de feestdagen bij Vrij Groen planten en een jaar later weer ophalen. De kerstbomen van vorig jaar blijven achter op de oude locatie aan de Mendelweg en kunnen daar worden opgehaald.

Delen

2 reacties

  1. Martin kuivenhoven op

    fijn hoor ! Anne Marie en Margje eindelijk een plekje waar jullie kunnen wortelen 🙂

  2. Wat een ondankbaar gezeur van verwende Margje. Ze heeft van Leidse subsidies geleefd en nu geeft ze af op de gemeente Leiden. Kappen met die vrouw maar.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline