Studentensociëteit Minerva tijdelijk dicht wegens ‘brandbaar feestje’

5

In de nacht van 15 september jl. liep een feestje bij Studentensociëteit Minerva uit de hand en ontstond brand. In het kader van de bestuurswisseling werd er niet alleen buiten maar ook binnen vuurwerk afgestoken en vlogen vervolgens gordijnen en meubels in brand met grote paniek tot gevolg. Er waren ruim 500 mensen aanwezig in het pand en er werden naderhand ook extreem veel brandbare spullen in het pand gevonden, zoals spiritusflessen en grillvloeistof. De brandmeldcentrale heeft ook niet goed gewerkt. Burgemeester Lenferink heeft naar aanleiding van dit incident besloten om het pand voor een periode van twee weken te sluiten. Het bestuur moet deze tijd gebruiken om een veiligheidsplan op te stellen en om de brandveiligheid in orde te maken.

Delen

5 reacties

  1. Zo en nu de studentenhuizen nog, daar zal het niet veel beter gesteld zijn m.b.t. de brandveiligheid!!. Kraten en fietsen in de gang zodat je bij brand geen vluchtweg hebt, geen brandblussers of blusdekens, noem maar op!! Loop voor de grap maar eens een rondje in de pieterswijk en de schrik slaat u om het hart!
    Wat zal het rustig zijn met 3 oktober op de Breestraat!!

  2. Hmmm, ik moet eerlijk zeggen dat ik in mijn appartement ook geen blusapparatuur heb…. En dan woon ik ook nog eens op de bovenste verdieping van een flatgebouw zonder lift of brandtrap… Toch maar eens wat aanschaffen (roepen mijn man en ik al jaren)!!!

  3. Piet Pekelharing op

    Ach, in uw appartement lopen waarschijnlijk niet een paar honderd pubers rond die het nodig (en vooral leuk) vinden de traditie in ere te houden het nieuwe bestuur uit te testen door binnen vuurtjes te stoken.

  4. Je wordt bedankt, Lenferink. Nu verpesten al die vervelende corpsballen de sfeer in onze stamkroegen, in plaats van zich te misdragen in hun bunker aan de Breestraat.

    Bond van Kroeglopers (Bovak)

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline