SP neemt afscheid van Ringweg Oost

1

De SP in Leiden is niet langer voor de aanleg van de Ringweg Oost en zal begin oktober tegen het besluit stemmen voor de nieuwe ringweg die van de Lammenschansweg via de Kanaalweg, de Zeeheldenbuurt en de Kooi op de Willem de Zwijgerlaan moet gaan aansluiten. Dat heeft SP-raadslid Julian van der Kraats zojuist bekend gemaakt tijdens een debat over de RWO dat momenteel gaande is in Buurthuis De Kooi in de Driftstraat.

SP-raadslid Julian van der Kraats over het veranderde standpunt van de SP over de Ringweg Oost.

De SP heeft de draai maandagavond al meegedeeld aan de andere collegepartijen tijdens het coalitieoverleg over de positie van wethouder Robert Strijk. Volgens de vier collegepartijen is het onderwerp apart besproken en is er geen sprake van een deal. De oppositiepartijen denken daar anders over. Zonder de SP hebben de collegedragende partijen nog maar een meerderheid van 1 zetel. De onvoorwaardelijke steun van de D66-fractie voor de aanleg van de RWO werd daarmee absoluut noodzakelijk voor de VVD en het CDA.

Naar verluidt zijn daarover wel degelijk afspraken gemaakt, waardoor VVD en CDA zouden kunnen leven met een tegenstem van de SP, zonder dat daardoor opnieuw een collegecrisis uitbreekt. De aanleg van de RWO is een van de 16 punten uit het beperkte coalitie-akkoord dat D66, VVD, CDA en SP in 2010 sloten.

Delen

1 reactie

  1. Conclusie: de collegecrisis duurt gewoon voort. Even dacht ik hier trouwens te lezen ‘SP neemt afscheid van het college’, maar helaas. Wanneer gaat eindelijk de stekker uit dit poppenkasttheater van twee onnozele kantjes A-4 zonder duidelijke afspraken?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline