Beestenmarkt moet trotse entree van Leiden worden

3

De gemeente heeft op 16 mei met drie vertegenwoordigers van ondernemingen aan de Beestenmarkt gebrainstormd over hoe de Beestenmarkt en Turfmarkt een mooi terrassenplein kan worden. Uit deze brainstorm is een grove schets gekomen wat over een paar weken tot een concreet plan moet leiden. In de uitzending van 26 juni van Nieuws071 sprak Jaap van Sandijk met Walter Jacobs – voorzitter winkeliersvereniging Beestenmarkt – over de herinrichting van de Beestenmarkt. Zo stelt Jacobs dat de Beestenmarkt geen evenementenplein meer moet zijn maar een horecaplein waar af en toe een evenement plaatsvindt. Ook zou de aankleding van het plein sfeervoller kunnen en is de verlichting niet in orde. Jacobs wijst erop dat de Beestenmarkt, Stationstraat, Steenstraat en de Turfmarkt samen het entree van Leiden vormt en dat het daarom van belang is dat deze een aantrekkelijke uitstraling heeft voor passanten. Hieronder kunt u het hele gesprek met Walter Jacobs terugluisteren.

Jaap van Sandijk in gesprek met Walter Jacobs over de herinrichting van de Beestenmarkt.

Delen

3 reacties

  1. Jacobs moet lekker zijn mond houden, of is dat ook al een voorstander om Leidens ontzet weg te jagen uit Leiden?
    Daar lijkt het in dit geval wel op, zo’n azijnpissertje is t…

  2. Nachtelijke Lezer op

    Er staat: Jacobs wijst erop dat de Beestenmarkt, Stationstraat, Steenstraat en de Turfmarkt samen het entree van Leiden vormt.

    Correct is: Jacobs wijst erop dat de Beestenmarkt, Stationstraat, Steenstraat en de Turfmarkt samen de entree van Leiden vormen.

    Het is een entree. De Nieuwe Beestenmarkt hoort daar ook bij. Het is niet de entree voor mensen die uit een andere richting komen. Jacobs heeft verder wel een beetje gelijk. Maar hoe raakt Leiden al die foute zaken en herrieschoppers in die buurt kwijt? De stad moet zich nu schamen voor deze entree.

  3. Nou gekker moet het niet worden………….Voordat de beste mensen bij de beestenmarkt zijn hebben zij eerst door de stationsstraat, steenstraat of 2e binnenvestgracht,nieuwe beestenmarkt moeten lopen,fietsen e.d…Hoe in godesnaam kunnen zij dit DE trotse entree van leiden noemen..hebben de heren,dames een BRIL nodig. Ik ben er van overtuigd dat een ieder die in leiden beland en zijn of haar weggetje zoekt,bij het zien van deze straten,de schrik om het hart slaat en rechtsomkeer maakt.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline