Komt u nog in het buurthuis?

1

Buurthuizen waren decennialang de ontmoetingsplek in de wijk. Maar hoe is dat anno 2012? Weten Leidenaren de weg naar hun buurthuis nog te vinden? Raadslid Lise-Lotte Kerkhof (D66): “Ik wil weten waarom Leidenaren wel of niet naar hun buurthuis gaan en horen wat zij van de activiteiten vinden.” Vrijdagmiddag 6 juli gaan leden van D66 Leiden van 15.00-16.30 uur naar ‘t Spoortje, Stevenshof en Vogelvlucht en de omliggende winkels om buurtbewoners, winkeliers en medewerkers van de buurthuizen te vragen naar hun mening.

Sociale media
Leiden heeft negen buurthuizen die activiteiten aanbieden voor de directe buurt. Vroeger was het buurthuis dé ontmoetingsplek, maar is dat nog steeds zo? Vinden Leidenaren hun buurtgenoten nu meer via sociale media en nieuwe netwerken? En wat betekent dat voor het buurthuis en het wijkgericht welzijn? D66 wil weten wat wel en wat niet werkt. Ook omdat er volgens het financiële meerjarenbeleid van de gemeente minder geld beschikbaar is.

Delen

1 reactie

  1. Mensen komen niet meer in het buurthuis. Dus gaat D66 naar het buurthuis, om de mensen daar te vragen waarom niet.

    Geweldig plan.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline