Straatspeeldag veiligheid aan het Kooiplein

4

Woensdag 13 juni organiseren Leiden Buitengewoon Veilig en Libertas Leiden een straatspeeldag voor jong en oud met als thema veiligheid. In de brede zin van het woord. Veilig spelen, wonen, internetten, fietsen en veilig met je scootmobiel door de wijk. Van 13.00 tot 16.30 uur is iedereen welkom op het Kooiplein en in buurtcentrum ’t Spoortje aan de Bernhardkade.

Op het Kooiplein kunnen kinderen komen knutselen en is er een behendigheidsparcours uitgezet voor scootmobiels. Ook kun je je fiets laten controleren op veiligheid. Woningbouwverenigingen, politie en brandweer geven informatie en praktische tips over veiligheid in en om het huis. De GGD geeft voorlichting over veilig vrijen en Brijder over alcohol en drugs.

Jaap van Sandijk in gesprek met Anja van Denzen over de Straatspeeldag (Liveuitzending Nieuws071).

Delen

4 reacties

  1. Tja, sinds de ‘opknap’ van de Willem de Zwijgerlaan is de veiligheid rond het Kooiplein ver te zoeken en gezien de manier waarop de nieuwe wegen en oversteekplaatsen zo stompzinnig zijn ingericht, zal dit waarschijnlijk ook niet meer veranderen.

    Echt ongelooflijk, dat er zoveel geld aan zo’n gevaarlijke situatie is verspild.
    Wie is hier verantwoordelijk voor?

  2. @ Margreet, Ze zijn nog druk bezig met de Willem de zwijgerlaan. Eind van de zomer zijn ze klaar. Misschien dat eerst even afwachten voor we de verantwoordelijken gaan lynchen?

  3. Tja Peter s, feit blijft dat er nu 2 zeer gevaalrijke kruispunten zijn aan een straat vol scholen.
    Deze straat is nu de enige auto route richting centrum voor Merenwijkers en Leiderdorpers en zal zo drukker blijven dan ooit te voren.
    Daarbij kan je vanaf de Kooilaan nu maar één richting de Willem de Zwijgerlaan op, waardoor op het kruispunt bij ‘Huisman’ men nu massaal een U Bocht maakt, terwijl het licht van de andere kant ook groen is
    Ik zie hier dagelijks bijna-ongelukken gebeuren.
    en dan nog maar niet te spreken over de belachelijke hoogte van de ‘tunnel’ waardoor fietsers en wandelaars honderden meters extra moetyen afleggen om over te steken waardoor men dus gewoon kris kras overal oversteekt. Misschien kunnen we nog rekenen op een paar mini verbeterpuntjes, maar een groot deel ligt nu eenmaal zoals het ligt en is het er met de nieuwe inrichting gewoonweg levensgevaarlijk op geworden.

    Ja echt, van mij mogen hier koppen over rollen!

  4. de willem de zwijgerlaan lijkt wel op de gaza strook met die bunker tunnels

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline