Leidse raad ruziet nog even verder over tracé RijnlandRoute

3

“Ik hoorde iets in de wandelgangen over de delegatie die bij Holland Rijnland het Leidse standpunt over de RijnlandRoute moet verwoorden…” Het was vanmiddag in eerste instantie niet veel meer dan een bijzin in de algemene beschouwingen van VVD-fractievoorzitter Paul Laudy, maar een nieuwe RijnlandRouterel lijkt inmiddels geboren. Met veel moeite kwam de Leidse gemeenteraad afgelopen donderdag tot een politieke verwoording van het meerderheidsstandpunt over het tracé van de nieuwe snelweg. “We kunnen de provincie volgen in haar besluit voor Zoeken naar Balans, maar vanuit milieu-oogpunt is de Churchill Avenue beter voor Leiden” was zo ongeveer de tekst. Glashelder voor de VVD. Leiden kiest dus net als de provincie voor Zoeken naar Balans en dat Leidse geluid moet volgende week ook doorklinken in de regio als het bestuur van Holland Rijnland een standpunt inneemt over het tracé.

Maar dat bleek te kort door de bocht. D66-fractievoorzitter Paul van Meenen weigert de Leidse nuance in de regio te vertalen in een simpel ‘ja’ voor Zoeken naar Balans. Vanaf 20.30 uur vergadert de Leidse raad verder. Waarschijnlijk wordt dan op verzoek van de PvdA begonnen met een debat over deze kwestie. Wordt dus vervolgd.

Delen

3 reacties

 1. frankieboy op

  Het blijft dus nog even spannend.

  De rijksbijdrage voor RLR en RGL komt in gevaar als de provincie niet met een breed gedragen plan komt voor deze projecten, zo staat te lezen in een ander artikel over de RLR waarin de plannen van PvdA worden toegelicht.
  Een breed draagvlak voor ZnB zal er nooit komen.
  Daarom kan Leiden toch maar beter voor de CA kiezen en samen optrekken met Wassenaar, Voorschoten, Zoeterwoude en Leidschendam Voorburg om de keuze van PZH ook die kant op te sturen.

 2. @Frankieboy: maar waaruit blijkt dat het tracé Churchill Avenue wel breed wordt gedragen? Iemand in Dordrecht zal afgaan op de kosten en zeggen: doe mij maar ZnB, scheelt een hoop geld.

 3. Winston Churchil op

  Eric, Iemand uit Groningen zal zeggen "Wordt ZnB wel breed gedragen?’ Het is een enorme schade voor de natuur en dat is ook een kostenpost, zeker als wij met zijn allen voor miljoenen aan wild-tunnels en wild-viaducten elders uitgeven moet je het ergens anders natuurlijk niet afbreken.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline