Nederlandse topviolisten in Rijksmuseum van Oudheden

In het kader van de Cultuurweken Leiden treden op 16 juni een aantal Nederlandse topviolisten op in het Rijksmuseum van Oudheden. Onder de titel ‘Nacht van de Viool’ valt er in alle zalen van het museum mooie muziek te beluisteren, gespeeld door diverse ensembles onder artistieke leiding van Joan Berkhemer, zelf violist, dirigent en componist. Het ensemble Mokum Strings speelt in de schaduw van de Egyptische tempel in de hal van het museum, en kamermuziek klinkt tussen de Romeinse keizerbeelden. Onder andere Jeroen de Groot en Rosanne Philippens spelen solo’s in bijzondere ruimten, tegen het decor van de Egyptische mummies en rijk beschilderde Griekse vazen. Speciale gast is de internationaal bekende altvioliste Esther Apituley. Ook is er aandacht voor het instrument zelf in presentaties door een vioolbouwer en er worden cd’s en bladmuziek verkocht. De muzikale avond start om 19.00 uur en eindigt rond middernacht. Het museumcafé is geopend voor hapjes en drankjes.
Op www.nachtvandeviool.nl is het volledige programma te vinden en kan men kaarten reserveren.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline