Minder formulieren voor uitkeringsgerechtigen

Leidenaren met een bijstandsuitkering (WWB) hoeven niet meer elke maand een inkomstenverklaring in te leveren bij de gemeente. Per 1 juli 2012 zijn zij slechts verplicht veranderingen in hun persoonlijke situatie te melden. De gemeente stuurt elke maand een wijzigingsformulier mee met de uitkeringsspecificatie. Mensen met parttime-inkomsten moeten wel elke maand hun inkomsten opgeven. Twee keer per jaar ontvangen de mensen met een WWB-uitkering een inlichtingenformulier dat zij moeten inleveren.

De gemeente Leiden wil hiermee zowel de administratieve last van de burger als de gemeente zelf verlagen. De maandelijkse inkomstenverklaring levert veel onnodig werk op. In de meeste gevallen zijn er geen relevante wijzigingen, maar al die formulieren moeten toch verwerkt worden. In gemeentes waar al gewerkt wordt met een meldplicht van wijzigingen in plaats van een maandelijkse inkomstenverklaring zijn de ervaringen positief.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline