Vrienden Oostvlietpolder wil extra geld voor inpassing RijnlandRoute

Er is absoluut extra geld nodig voor een betere inpassing van de bypass van de RijnlandRoute door de Oostvlietpolder. Dat zegt secretaris Hans Pieters van de Vereniging Vrienden Oostvlietpolder. De bypass gaat in de huidige plannen op maaiveldniveau van de A4 richting de Vliet. Pas halverwege duikt de weg de grond in om via een aquaduct de Vliet te passeren. Die deels onverdiepte aanleg is volgens ‘de vrienden’ desastreus voor de toch al kwetsbare polder die al ligt ingeklemd tussen de wegen. “Het is de optelsom die ervoor zorgt dat het gebied straks niet meer levensvatbaar is”, aldus Pieters.

Hans Pieter in gesprek met Jeroen Driessen en Chris de Waard van Nieuws071 over de mogelijkheden die de vereniging nog ziet voor een verantwoorde aanleg van de RijnlandRoute.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline