Voorschoten: Zoeken naar Balans onacceptabel

Het vanavond bekend gemaakte RijnlandRoute-tracé ‘Zoeken naar Balans Optimaal’ is voor Voorschoten onacceptabel. Dat zegt wethouder Freddy Blommers in een eerste reactie. Hij is bovendien woedend op Leendert de Lange. De Noordwijkse VVD-wethouder is portefeuillehouder verkeer van de regio Holland Rijnland en schaarde zich namens de regio vierkant achte het provinciale besluit. “Onbegrijpelijk. Zijn verhaal miste elke nuance. We voelden ons als Voorschoten totaal niet vertegenwoordigd,” fulmineerde Blommers na afloop van de persconferentie.

De Voorschotense D66-wethouder Freddy Blommers in gesprek met Chris de Waard. Hij is woedend op Holland Rijnland en noemt de tracékeuze onacceptabel.

Voorschoten is altjd een warm pleitbezorger geweest van de tunnel-variant ‘Churchill Avenue’ en blijft voluit achter dat tracé staan. Volgens Blommers trekt de provincie zich niks aan van de argumenten van het burgerinitiatief Churchill Avenue. Zo is er ten onrechte niks gedaan met een berekening van bouwbedrijf BAM dat zegt de tunnel veel goedkoper aan te kunnen leggen. Ook denkt Blommers dat de Churchill Avenue wel degelijk toekomstbestendig is. Volgens de provincie loopt het verkeer op die weg in 2030 alweer compleet vast en durft niemand te garanderen dat de lange tunnel wel veilig is.

Voorschoten betaalt drie miljoen mee aan de RijnlandRoute, maar wil dat geld alleen beschikbaar stellen voor de tunnelvariant. “Onverstandig,” vindt Leendert de Lange. “Wie betaalt, bepaalt.” De Lange denkt dat Voorschoten zichzelf in de vingers snijdt als het niet met de toegezegde miljoenen over de brug komt: “Dan heeft de provincie wel andere plekken langs het tracé om extra geld in een zorgvuldiger inpassing te steken.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline