D66 wil straatwijzer voor Leidse daklozen

7

D66 is enthousiast over de Straatwijzer, een boekje dat De Haagse dak- en thuislozen belangenorganisatie `De Achterban’ afgelopen woensdag presenteerde. Dit boekje, dat neergelegd wordt bij politiebureaus, bibliotheken en andere plaatsen waar daklozen vaak komen, biedt hen praktische informatie over instanties die hen kunnen helpen. Volgens de belangenorganisatie weten nieuwe daklozen vaak niet hoe zij hulp kunnen krijgen.

D66 vraagt burgemeester en wethouders of Leiden ook zo’n Straatwijzer kent. Als dat niet zo is, wil de partij weten of de gemeente zo’n boekje wil laten maken, of dat dit een taak van de cliëntenorganisaties is. Ook vraagt de partij of er budget voor zo’n boekje is.

Delen

7 reacties

  1. Wakker Nederland op

    Dat is handig zo’n folder.(not) Misschien ook meteen even erin zetten waar zich in Leiden de drugsboulevard bevindt waar ze hun gratiez dope kunnen aanschaffen, erg praktisch.(Papegaaisbolwerk/Langegracht) Nog meer aanzuigende werking. Inmiddels bevinden zich in Nederland duizenden rondzwervende Oostblokkers die hier de uitkeringspotten komen opsoeperen. Zie:

    http://bit.ly/sKjgPD

    Maar ja, D66 is nu eenmaal een verdwaasd clubje Eurofielen die dit soort ontwikkelingen graag aanmoedigt…

  2. D66 zou beter onderzoeken hoeveel van de daklozen na jaren nog in die hangmat hangen. Laten ze maar eens de daadwerkelijke uitstroom onderzoeken, hoeveel stromen er nu echt door naar huis/wonen/werk? En als ze dan toch bezig zijn: laat ze gelijk de "resultaten" van de methadonverstrekking maar meenemen. Alhoewel de methadonpost "tijdelijk" zou zijn, wordt er al veertig jaar klakkeloos verstrekt. Sommige "patiënten" ontvangen al 10-15-20 jaar methadon, dag in, dag uit. Hoeveel verslaafden zijn nu daadwerkelijk afgekickt door methadon? Verslaafden hebben er gewoon een verslaving bij. En Brijder maar factureren! Daklozen en verslaafden zijn big business! Dat zou d66 eens moeten onderzoeken, hoeveel geld daar onnodig naar toegaat!

  3. Met regelmaat zijn er ..daklozen…die buiten de supermarkts vragen om euro 2,50 voor een slaapplek…want zeggen ze ..deze slaapplaats moeten ze(= de daklozen) betalen.! Is dat zo.

  4. aanvulling op @diederick

    2 jaar geleden kwam er naar mij zo een zwerver toe en die vroeg nog een euro is hier ook spraken van inflatie en hierdoor prijsstijgingen. Ik denk dat we deze daklozen gewoon is 4 maanden in een isoleercel moeten gooien zonder verstrekking van medicijnen de kans dat ze dan afkicken is vele malen groter als je tenminste aangeeft dat als ze na deze 4 maanden weer verslaafd raken dat het dan een jaar zal zijn dan zal de schrik er wel goed in zitten. Handjes vast houden en praten is al gebleken uit veel gebieden het werkt voor een enkeling, maar het merendeel heeft gewoon een hardere aanpak nodig om van een verslaving af te komen.

  5. Wat, €2,50? Dat valt nog mee. Laatst stond ik geld uit de muur te trekken bij de Rabobank automaat op de Garenmarkt en stond er plots een brutaal wijf achter me die vroeg of ik 10 Euri’s voor d’r had. Toen ik vroeg waar ze dan vandaan kwam zei ze dat ze uit Groningen naar Leiden was gereisd, omdat ze hier zo goed voor daklozen zorgen. Dus ja, dat klopt wel van die aanzuigende werking denk ik. Moet je vooral nog reclame voor maken met van die foldertjes.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline