Prikkelende etalage in Breestraat: ‘Sex sells’

1

Laat je verrassen in Leiden. Onder die noemer worden de komende tijd etalages van leegstaande panden in het centrum ingericht als expositieruimte. Gisteravond opende wethouder Pieter van Woensel het eerste pand met kunst in de etalage aan de Breestraat 122. Door de zinneprikkelende expositie van de Leidse kunstenaar Merijn Tinga, onder andere bekend van de Traficosaurus, heeft Leiden nu tijdelijk raamprostitutie. “Want sex sells,” zo vond Tinga bij de opening. En dat is natuurlijk de ook bedoeling van een etalage. Collega kunstenaar Rob Steenhorst hield het met zijn schilderijen wat ingetogener. (Foto: Chris de Waard).

Delen

1 reactie

  1. Nou, kunstenmaker Merijn Tinga heeft het weer op treffende wijze weergegeven. Een stadsbestuur dat hoereert met de beurs van de Leidse burger. Misschien kan er bij tijd en wijle zelf een wethouder achter dat raam plaats nemen?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline