Bedrieglijk fonteindoolhof in gebruik

7

Wethouder Pieter van woensel heeft vanmiddag het bedriegertje op de Beestenmarkt in gebruik gesteld. Het doolhof van fonteintjes wordt zo genoemd, omdat het water op onverwachte momenten uit de grond spuit. Telkens op een andere plek. Zo ontstaat als het ware een doolhof, zodat wie goed oplet en snel genoeg is, tussen de fonteinen door kan lopen en toch droog kan blijven. De fontein maakt deel uit van de opknapbeurt voor de Beestenmarkt waar gemeente en ondernemers zich samen sterk voor maken.

Ondanks de regen was er veel belangstelling voor de fontein. Enkele tientallen kinderen waren met hun ouders naar de Beestenmarkt gekomen, waar ze bloemstukjes konden maken onder leiding van de mensen van de Bloemenboot die aan de kade ligt. Paul Groenen zette gratis een tent neer en McDonalds en de Catwalk zorgden voor milkshakes en warme chocolade.

De fontein zal van eind april tot begin november elke in werking zijn.

Delen

7 reacties

  1. ben geen zeur, maar ja
    hoe kan je geld over de balk gooien zeg
    maak dan een mooie ronde fontein waar iedereen op kan zitten, mooi beeld van rembrandt ofzo in het midden

  2. Regent het niet genoeg? Moet er niet bezuinigd worden door de gemeente Leiden? Wordt ook hier geld van de Nuonaandelen in het water gegooid?

  3. Waar blijft de besluitvorming over de fontein ‘Vierkant in Vierkant’ van Theo van Doesburg? In december 2008 antwoordde Van Woensel’s collega en cultuurwethouder De Haan op vragen van raadslid De Bakker (SP), dat ´de gemeente in eerste instantie geen cent uitgeeft aan de fontein van Van Doesburg´.* Er is echter wel degelijk geld beschikbaar, maar het wordt kennelijk anders uitgegeven of hoe moeten we dit object op de Beestenmarkt zien? Men stelt vanuit ons gemeentelijk bestuur wel allerlei eisen inzake een financieel dekkingsplan voor de realisatie van een fontein voortkomend uit een burgerinitiatief, maar gooit het geld net zo makkelijk zelf weg aan zo´n prulletje op de Beestenmarkt. Leuk hoor.

    * http://leiden.sp.nl/bericht/29948/081203-sp_vraagt_naar_kunstobject_van_theo_van_doesburg.html

  4. Door de gemeente betaalde wasbeurten voor kleding en poepertjes juich ik toe. Met deze prachtige openbare wasgelegenheid laat Leiden zien zich verantwoordelijk te voelen voor de reinheid van de inwoners.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline