Erwin Olaf brengt Leidens Ontzet in beeld

1

Woensdagmiddag presenteerde fotograaf Erwin Olaf het resultaat van de opdracht die hij kreeg van de Universiteit Leiden en Museum De Lakenhal voor de tentoonstelling Vrijheid! Leidens Ontzet 1574-2011. Olaf maakte daarvoor een monumentaal historiestuk en een zestal fotografische figuurstukken en stillevens rondom het thema Leidens Ontzet.

De serie met de figuurstukken en stillevens is van 29 september 2011 tot en met 8 januari 2012 te zien in de Universiteitsbibliotheek Leiden. Museum De Lakenhal organiseert in dezelfde periode de tentoonstelling Vrijheid! Leidens Ontzet 1574-2011 (30 september 2011 t/m 8 januari 2012). De foto-opdracht aan Erwin Olaf vormt daarvan een separaat, maar belangrijk onderdeel.

De 3 October Vereeniging heeft het oudste vaandel laten restaureren met steun van de ‘Geuzen van Boisot’. Het is vanaf 30 september in de Lakenhal te bewonderen.

Woensdagavond werd in de Lakenhal een preview gegeven van de tentoonstelling Vrijheid Leidens Ontzet 1574 -2011 die op 30 september is te bezoeken. Daarbij waren onder meer de figuranten voor de foto van Erwin Olaf aanwezig en ook de mensen die een 3 oktoberartikel hebben ingeleverd voor de tentoonstelling. De grote foto die Erwin Olaf heeft gemaakt, hangt in de Lakenhal, de rest van zijn werk wordt in de universiteitsbibliotheek tentoongesteld.

Er is ook een digitale tentoonstelling beschikbaar waarin de resultaten van deze opdracht aan Erwin Olaf te zien zijn in een grotere context van historische schilderijen die ter inspiratie hebben gediend en ander werk van de fotograaf.

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline