Peurbakkentocht trekt door zonnig Leiden

2

Alsof hij nooit iets anders heeft gedaan, praatte de nieuwe presentator Chris Verplancke gisteravond de 26e peurbakkentocht aan elkaar. Van tevoren was hij wel een beetje zenuwachig, zo vertrouwde hij ons toe. Het is tenslotte niet niks om na 25 jaar het gezicht van de Lakenfeesten, Aad van der Luit, op te volgen. Maar nadat de bootjes vanaf 19.00 uur in de stralende zon langs het waterpodium bij Annie’s trokken ging het als vanzelf. De tientallen peurbakken oogstten weer veel lof bij publiek en jury. Uiteindelijk mochten er 12 een prijs komen ophalen. Drie winnaars per categorie: muziek, bedrijven, verenigingen en particulieren.

In de categorie muziek werd het Hazeskoor nummer 1. Op de tweede plaats eindigde musicalgezelschap Otis en derde werd het koor Leedvermaak. Bij de verenigingen ging de peurbak van de Museumnacht Leiden er met de derde plek vandoor. Tweede werd Salsaschool Salsiando en op nummer 1 eindigde de Lodewijksgroep. Bij de bedrijven zong Tartuffe de peurbak van De Grote Beer naar een derde plek, tweede werd de combinatie van Gaycafé de Roze Beurs met het COC Leiden en als eerste eindigde ‘Design by Ellis’ die samen met ‘Kijk bij Francine’ meedeed.

Ook bij de particulieren weer een aantal bekende namen onder de winnaars. Rixt Verschoor werd derde, De Stamgasten tweede en op 1 de Vriendengroep ‘Nou En’ die in samenwerking met Sleutelstad vanuit hun 3 October lustrumpeurbak het publiek massaal mee liet zingen met het Leidse Volkslied waarvan de tekst langs de route werd uitgedeeld.

Delen

2 reacties

  1. Dit jaar stroomde het sneller door en bovendien was de presentator beter te verstaan, maar helaas waren er veel muziek/dans-bakken (niet erg origineel en/of bijzonder). Gelukkig waren er ook die er (veel) werk van hadden gemaakt, en die vielen dan ook terecht in de prijzen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline