Leidse Reddingsbrigade helpt waaghals tijdens Peurbakkentocht

9

De Leidse Reddingsbrigade is gisteravond een waaghals te hulp geschoten. De man die deelnam aan de Peurbakkentocht, klom ter hoogte van Annie’s uit zijn boot op een brug, om aan de andere kant van de brug weer in de boot te springen. De hoogte, toch zo’n 2.5 meter, had hij verkeerd ingeschat. Hij kwam hard op de boot terecht en bezeerde zijn enkels. De ingeseinde reddingsbrigade bracht de man naar een plek waar minder publiek langs de kade stond, zodat de ambulance hem daar kon oppikken. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Omdat de hulpverleners vreesden voor eventueel rug- of nekletsel, is hij op een backboard en met een nekkraag om, afgevoerd.

De Leidse Reddingsbrigade was uit veiligheidsoverwegingen met twee boten bij de Peurbakkentocht aanwezig. De brigade krijgt daar niet voor betaald. De Leidse Reddingsbrigade moet het vooral hebben van donateurs bij het uitvoeren van dergelijke bewakingsacties. Sponsoren zijn altijd welkom. Op www.lrb.nu is meer informatie te vinden.

Delen

9 reacties

 1. peetiepeet op

  Helemaal geen alcohol, dat mag normaal ook niet varen met drank, en die sukkel hadden ze gewoon moeten laten liggen doet het nooit meer kost ons ook geen geld. ID herman.

 2. Op een boot gelden dezelfde regels als in een auto. De bestuurder moet nuchter zijn, alle passagiers mogen gewoon lazarus zijn. Maar uit de boot op een brug klimmen mag dus evenmin als uit de auto op een viaduct (zou je voor de lol eens moeten proberen trouwens met 182km/h.)

 3. Thijsvaniersel op

  Oordeel niet zo hard, ik stond bij hem op dezelfde boot en hij was helemaal niet dronken. Hij is gewoon ongelukkig terecht gekomen en heeft nu beide enkels gebroken/verbrijzeld. Daarbij was de reddingsbrigade ter plaatse zeer onprofessioneel, er was maar 1 iemand aan boord die hem direct serieus nam, de rest zat erbij en keek er naar.

 4. Nou Thijs , wees dan maar blij dat er een reddingsbrigade meevaart. Als het over professionaliteit gaat: De actie van de brokkenpiloot was zeer zeker niet professioneel, zeker als je weet dat hij niet heeft gedronken. Dan zou je toch moeten weten dat je zoiets niet moet doen. Dat de boot van de reddingsbrigade naar een afgesproken rustige plaats is gevaren waar de ambulance goed bij kon komen is een stuk professioneler. En dat voor een club vrijwilligers…. Goed gedaan.
  PS. Ik heb niet beweerd dat de persoon in kwestie gedronken had.

 5. Jan, je hebt gelijk. Uiteindelijk heeft de reddingsbrigade hem geholpen. Het was dus goed dat ze er waren, waarvoor dank. Dat neemt niet weg dat je van ze mag verwachten dat ze direct goed handelen en niet 10 minuten wachten voor er een ambulance gebeld werd.

  Ik wilde met mijn reactie tegenwicht bieden aan alle oordelen over ziektekosten verzekeringen etc. Het is altijd makkelijk om zo te beginnen als je er zelf het fijne niet van weet.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline