Gratis Suske & Wiske voor nieuwe inwoners Leiden

2

De gemeente Leiden trekt 8.000 euro uit om tussen 3 oktober 2011 en 3 oktober 2012 de speciale Leidse editie van Suske en Wiske cadeau aan de nieuwe Leidenaren. Alle mensen die in die periode naturaliseren en ook alle babies die dan geboren worden krijgen een exemplaar van ‘Het Lijdende Leiden’. Ook iedereen die ik oktober naar Leiden verhuist, krijgt de speciale editie als welkomstcadeau. De gemeente heeft in totaal 2.000 exemplaren voor dat doel besteld.

De gemeente steunt hiermee de actie van de 3 October Vereeniging Leiden die deze speciale uitgave laat maken in kader van het 125 jarig bestaan. In de speciale editie zijn acht extra pagina’s opgenomen over Leidens Ontzet. De normale uitgave ligt vanaf september in heel Nederland en Vlaanderen in de winkels.

Delen

2 reacties

  1. Guusje Schilder op

    Dreint de baby: ‘k wil geen boek maar een teel’foon en tebblet ‘pjoeter.
    De 3 October Vereeniging krijgt ook voor meer dan een ton aan extra feestverlichting. Er hoeft zeker niet meer bezuinigd te worden, totdat al het NUONgeld verzopen en verfeest is. Leve de lol in Leiden.

  2. Piet Pekelharing op

    Ik ben benieuwd welke politieke partij als eerste hierover vragen gaat stellen.

    Voorbeeldvragen:

    Is het college bekend met de historische onjuistheden in van het beeldverhaal ‘Het Lijdende Leiden’?

    Is het college desalniettemin voornemens de inhoud van dit werk in de Leidse canon op te nemen?

    Houdt het college vast aan haar voornemen de inhoud van dit werk tot onderdeel van de ‘Leidsche inburrrgerrringscurrrsus’ te maken?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline