Ook provincie wil Oostvlietpolder nu groen houden

4

De Oostvlietpolder moet groen blijven. Dat vindt nu ook de Provincie Zuid-Holland. Leiden moet daar wel zelf om komen vragen bij het provinciebestuur. Woensdagmiddag werd een door D66 Zuid-Holland ingediend amendement aangenomen door Provinciale Staten. Tot nu toe hield het provinciebestuur nog steeds vast aan de komst van een bedrijventerrein in de polder en dreigde enkele weken geleden zelfs nog met een inpassingsplan. Dat is nu dus van de baan.

De Leidse gemeenteraad nam vorige week al een voorstel van D66 Leiden aan waarin het college wordt opgeroepen om er direct na de statenverkiezingen bij de (in)formateur van het nieuwe college van gedeputeerde staten op aan te dringen afstand te nemen van het bedrijventerrein. In overleg met de regio (Holland Rijnland) wil Leiden werk maken van het revitaliseren van de bestaande bedrijventerreinen om zo tegemoet te komen aan de wensen van het bedrijfsleven voor meer ruimte.

Delen

4 reacties

 1. Vrienden Oostvlietpolder op

  Weer een goede stap in de groene richting! Wat ons betreft gaan Leiden en de provincie na 2 maart zo snel mogelijk aan de slag en zetten we met z’n allen de groene schouders eronder. De Oostvlietpolder is het meer dan waard!

 2. De stappen terug die de minima hebben gemaakt
  is niet meer in te halen met een goede stap voorwaarts

 3. Leiden Moet Socialer op

  De gemeente Leiden heeft inmiddels ander plannen:
  Dwangarbeiders in de polder aan het werk. Ze moeten sloten graven, die dichtgooien, weer opengraven enz. Het schijnt additionele arbeid te heten. Vroeger heette het werkverschaffing voor stempelaars: zware arbeid in ruil voor een bord soep, een boterham en een paar stuivers huishoudgeld voor vrouw en kinderen.

 4. De provincie kan dus kennelijk toch van standpunt veranderen. Nu de Rijn Gouwe Lijn nog.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline