GroenLinks onthult straatnaambord ‘Churchill Avenue’

3

Gistermiddag nam GroenLinks Leiden Tweede Kamerlid Ineke van Gent van die partij op sleeptouw voor een fietstocht door de Oostvlietpolder en langs de twee tracés van de RijnlandRoute, de N11-West en de Churchill Avenue. De partij is warm voorstander van die laatste variant. Ineke van Gent onthulde daarom alvast een straatnaambord voor de Churchill Avenue op de kruising van de Churchilllaan en de Vijf Meilaan. Aansluitend werd ze door de initiatiefnemers van dit burgerinitiatief, Willem van der Pol en Joost Klimbie, op de hoogte gesteld van het traject. Ze liet zich overtuigen en liet na afloop weten: “Geen RijnlandRoute door die mooie polder graag. En geen OV geld voor asfalt.”

Die laatste opmerking slaat op een voorstel dat D66 Zuid-Holland afgelopen woensdag deed tijdens een debat over de RijnlandRoute in de Stevenshof. D66 zei toen de RijnGouwelijn van Leiden Centraal naar de kust als buslijn aan te willen leggen. Het bespaarde geld zou dan in de Churchill Avenue gestoken kunnen worden. Voor de ongefaseerde aanleg van de RijnlandRoute ontbreekt nog een slordige 300 miljoen euro.

Fractievoorzitter Pieter Kos van GroenLinks Leiden had bij station Leiden Centraal eigenlijk nog een verrassing in petto voor D66-leider Pechtold die daar kwam flyeren. Doordat Pechtold te laat arriveerde ontliep hij de overhandiging van een protestbord van GroenLinks met ook daar op de tekst ‘Geen OV-geld voor asfalt’.

Delen

3 reacties

 1. Eigenlijk zou het de "Churchill-Lely-Avenue" moeten heten. Want dat is de vlag die de hele lading dekt. De focus ligt nu op de Chruchillaan en daarmee gaat het een eigen leven leiden.
  En iedereen weet hoe het kan gaan. Als er niet voldoende geld beschikbaar is voor het hele traject zitten we met een overbelaste Churchillbrug en een verkeersriool op de Lelylaan.
  Want met te weinig geld lukt het echt niet om die hele tunnel te bouwen.
  Gelukkig dat er alvast één (andere) partij is die het echt door heeft en een beetje de hakken in het zand zet.

  Overigens, de uitlaatgassen uit de tunnel zijn bepaald niet te onderschatten. Er komen afvoeren voor, maar daarmee wordt alles dus geconcentreerd naar buiten geblazen. En wie krijgt dat op zijn balkonnetje of in de tuin?

  Verder een compliment voor de marketing. Want de Stevenshofbewoners hebben het bedacht maar het wordt gepresenteerd als een idee van de bewoners uit de regio. Alsof er ook een breed draagvlak is van de bewoners die aan die nieuwe avenue wonen.
  En daar zijn ze in de Mors en Bockhorst echt niet blij mee. Want je kunt die bewoners absoluut niet opzadelen met al dat verkeer en navenante uitlaatgassen door hun wijk.

  Kortom, het ziet er allemaal schitterend uit, maar we zijn er nog lang niet.

 2. "avenue" ik hoop dat dit alleen een projectnaam is..of leven we echt stiekem in almere. (soms denk ik dat wel als ik door nieuw leyden rij)

 3. LeidenRechtvaardig op

  Hoe wil GroenSlinks dit financieel mogelijk maken? Met de dwangarbeid van tewerkgestelde bijstandsgerechtigden zonder CAO-loon of minimumloon en zonder rechten in plaats van gewone werknemers? Daar hebben VVD en CDA wel oren na en tegenwoordig misschien ook D66 en de SP. Of laten ze de aannemer uit Polen of Bulgarije komen?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline