Leidse VVD-fractie wil NUON-geld voor tekorten Pieterskerk

1

De VVD Leiden wil persé niet hebben dat de Pieterskerk de proveniershuisjes die bij de kerk horen verkoopt aan een Leidse woningbouworporatie om zo een financieel tekort van ruim acht ton te dekken. Dat is de restschuld van de jarenlange en tientallen miljoenen kostende renovatie van de kerk. Fractievoorzitter Paul Laudy vindt het zelfs zo belangrijk om de huisjes bij de kerk te houden dat hij bereid is een greep van een miljoen euro in de NUON-kas te doen. Leiden heeft door de verkoop van de gemeentelijke aandelen in het energiebedrijf een enorme pot van 225.000.000 euro die de komende jaren bij de gemeente binnenkomt. Pakweg de helft van dat geld wordt weggezet om met de rente de wegvallende dividendinkomsten te compenseren, de rest van het geld wordt besteed aan duurzame projecten, zo heeft de gemeenteraad afgesproken. Om het opvangen van het tekort bij de Pieterskerk daaronder te rekenen, heeft de VVD wel wat uit te leggen.

Volgens Laudy is het allemaal goed verdedigbaar en is het wat hem betreft ook echt een uitzondering. “Alleen al het feit dat de Pieterskerk de huisjes op termijn terug wil kunnen kopen, geeft aan dat het een slecht plan is.”

Delen

1 reactie

  1. Het Orakel van de Burcht op

    En nog is de Hoorn des Overvloeds niet uitgeput en braakt zij onophoudelijk NUON-gelden op.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline