Uitbreiding Vijf Meihal vertraagd

Het moet dé plek worden waar ZZ Leiden Basketbal voorlopig ook op europees niveau kan spelen. De Vijf Meihal aan de Boshuizerlaan wordt de komende maanden uitgebreid met een extra tribune. Om dat mogelijk te maken wordt de achterwand een stuk verschoven richting parkeerterrein. De kosten, zo’n vijf ton, worden gedeeld tussen de gemeente Leiden en de vereniging. De officiële opening laat wel iets langer op zich wachten dan in eerste instantie de bedoeling was. Onderzoek naar mogelijke geluidsoverlast toonde aan dat die inderdaad optreedt tijdens de wedstrijden. Ook moest voor de extra bezoekers die de wedstrijden van Leidens basketbaltrots naar verwachting gaat trekken nog een oplossing worden gevonden. Die is er inmiddels. De bezoekers kunnen op loopafstand terecht in de parkeergarage van de AH XL aan het bevrijdingsplein.

De realisatie van de sporthal had in de oorspronkelijke planning al een heel eind op weg moeten zijn. “Maar er is vertraging opgelopen,” zo vertelde sportwethouder Frank de Wit (D66) afgelopen avond. Die heeft vooral te maken met extra onderzoek naar mogelijke overlast die de grotere sporthal in de buurt zou kunnen veroorzaken. De parkeerdruk neemt niet toe, nu er een afspraak is met Albert Heijn. De supermarktketen heeft aan de overkant van de sporthal een grote parkeergarage die gebruikt kan worden. Om de geluidsoverlast binnen de perken te houden, wordt een maximum gesteld aan het aantal decibellen dat tijdens de wedstrijden geproduceerd mag worden. Als er verder geen bezwaren uit de buurt komen, kan al heel snel met de feitelijke bouw worden begonnen. Komen die er wel, dan duurt het een paar maanden langer.

Het was de bedoeling dat ZZ nog slechts enkele jaren in de Vijf Meihal zou moeten spelen. Daarna zou de professionele basketbalclub onderdak vinden in het Huis van de Sport in de Mors. Dat gaat er waarschijnlijk niet van komen. Hat college besloot onlangs om af te zien van het project, omdat er een tekort dreigde van tientallen miljoenen euro’s. De gemeenteraad moet dat besluit nog bekrachtigen, maar stelde de besluitvorming vorige week uit. De initiatiefnemers stuurden namelijk een brief waarin wordt gesteld dat realisatie wel degelijk kan binnen de financiële kaders die de Leidse raad heeft gesteld. Het Huis van de Sport staat nu voor volgende week op de agenda. Waarschijnlijk zal de behandeling (voor een deel) in beslotenheid plaatsvinden.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline