Ook Armin en Jochem schreeuwen om cultuur

5

Niet alleen klinkende pannendeksels, trommels en sirenes, maar ook klinkende namen; aanstaande zaterdag in het Van der Werfpark. Vanaf 16.00 uur wordt daar de manifestatie ‘Leiden schreeuwt om cultuur’ gehouden, als onderdeel van de landelijke protestactie Nederland schreeuwt om Cultuur. Armin van Buuren, Jochem Myjer, stadsdichter Jaap Montagne, theatermaker Paul Koek en cultuurwethouder Jan-Jaap de Haan zullen het woord voeren tijdens de actie die wordt ondersteund door alle culturele instellingen, individuele kunstenaars, muzikanten, acteurs, schrijvers, cabaretiers en kunstliefhebbers uit Leiden.

Delen

5 reacties

  1. Tijdens de demonstratie zal http://www.leidenvirtueel.nl filmbeelden maken. Heb je iets zinvols bij te dragen, spreek ons dan aan. Wij verwerken de opnamen in een mooie reportage. Ook Leiden kan niet zonder cultuur en het is belangrijk dat we dat met zijn allen beseffen en laten horen. Dit heeft niets te maken met politiek maar met helder nadenken. Wij vinden dat het (bijwonen van) cultuur voor alle Leidenaren betaalbaar moet blijven.

  2. Ondanks dat Jan-Jaap de Haan er is, zal ik ook een partijtje gaan schreeuwen. Dat lukt op ;-).

  3. Ter info: Armin zit in het buitenland en Jochem heeft een voorstelling! Dus lijkt me niet dat ze erbij zijn.

  4. Chris de Waard op

    @Annick

    Volgens http://laktheater.nl/laktheater/actueel.html

    ZATERDAG 20 NOVEMBER 16.00 UUR

    VAN DER WERFFPARK, LEIDEN

    Wij roepen het publiek in Leiden op om samen met Leidse koren, fanfares en muzikanten al zingend en musicerend op te trekken naar het Van der Werffpark om daar massaal en luidkeels uw stem te laten horen TEGEN de geplande verwoestende bezuinigingen op kunst en cultuur.

    Alles wat geluid maakt is welkom, van pannendeksels tot muziekinstrumenten of je favoriete gedicht, zodat we met z’n allen een kakafonie van inhoud over de stad kunnen uitstorten.

    Om 16.00 uur luiden de loeiende Sirenes van Veenfabriek de actie in.

    Spreekstalmeester is stadsdichter JAAP MONTAGNE, sprekers o.a. theatermaker PAUL KOEK, dj ARMIN VAN BUREN, cabaretier JOCHEM MEIJER, wethouder JAN JAAP DE HAAN.

    DOE MEE!!!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline