Leiden krijgt extra bonus voor fietspad Ons Buiten

2

Vorige week meldde VVD-wethouder Pieter van Woensel al dat het fietspad door volkstuinencomplex Ons Buiten als bezuinigingsmaategel niet opschiet, omdat het meer kost om het niet aan te leggen. Vandaag wordt die bewering extra waar. Holland Rijnland betaalt Leiden een half miljoen extra voor het opknappen van de ‘Tuin van Noord’ onder de voorwaarde dat het fietspad er komt. “Dat levert namelijk een belangrijke bijdrage aan de ‘stad-landverbinding’ tussen Leiden en de ommelanden,” zo concludeert het regionale samenwerkingsverband. Wethouder Van Woensel erkent dat het gaat om een bonus, aangezien ook Portaal het fietspad al betaalt. “Nu kunnen we het dus extra mooi maken,” aldus de wethouder.

Delen

2 reacties

  1. Nogmaals, jammer en vervelend voor de mensen die hun tuin moeten afstaan. Maar het algemeen belang gaat boven het eigen belang. Voor mij en vele andere inwoners van de Merenwijk is dit goed nieuws. Weer een reden om de auto thuis te laten en de fiets te nemen.

  2. 1. Wat een toeval dat dit NU naar buiten komt, een paar dagen nadat de wethouder vrijdag richting raad met een onnavolgbaar verhaal fietspad en Tuin van Noord aan elkaar probeerde te koppelen.
    2. Wat is in hemelsnaam het ‘regionale belang’ van de Tuin van Noord?
    3, Mogen we concluderen dat het fietspad er moet komen omdat Holland Rijnland en Portaal het zo graag willen?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline