Fietspad Ons Buiten schrappen kost geld

9

Een laatste poging van Leefbaar Leiden om het fietspad door volkstuinencomplex Ons Buiten te schrappen nu er toch bezuinigd moet worden is gestrand. Duo-raadslid Frans Lardee van Leefbaar Leiden deed een dappere poging, maar kreeg van wethouder Van woensel nul op het rekest. Schrappen kost meer dan aanleggen, omdat een bijdrage van woningcorporatie Portaal dan vervalt. Portaal betaalt vijf ton mee een een upgrade van het gebied, het fietspad maakt daar deel van uit.

Delen

9 reacties

  1. Wat een infantiele redenering is dit nu weer?! Portaal geeft vijf ton voor een door haar zelf gewenst fietspad en wanneer dat fietspad er niet komt houdt ze de vijf ton in haar portemonnee. Logisch lijkt me. Maar daaruit de conclusie trekken dat het fietspad dan maar moet worden aangelegd "omdat het anders geld kost" slaat natuurlijk nergens op.

  2. @hendrik jan: dat is het Kuhrhausspel.
    Ex-wethouder Tjeerd van Rij (PvdA) heeft bijv. zo versneld
    woningbouwcorporaties huizen laten bouwen op plekken waar dat niet gewenst was, omdat er nog een 1 & andere VROM subsidie voor 19-zoveel was binnen te halen.

  3. Snel aanleggen dat fietspad, want vanuit de Merenwijk is het nu gewoon waardeloos. En die Frans Lardee heeft waarschijnlijk een tuintje daar en woont niet in de Merenwijk. Het is altijd maar weer omfietsen en drie keer oversteken om de W. de Zwijgerlaan over te komen. Als die overkluizing straks klaar is moet daar gewoon een fatsoenlijk fietspad op aansluiten. De mensen moeten toch de auto uit, of niet???

  4. @Jan de W.
    Er is een prachtig mooi fietspad aan de Gooimeerlaan.
    Er is een prachtig mooi fietspad aan de IJsselmeerlaan.
    Twee keer een meter of 20 minder omrijden mag dat 1,3 miljoen kosten terwijl er bezuinigd wordt op de zorg? Fietsen is gezond. Niks mis mee. Er ligt al een brug die nooit gebruikt werd. Nee, er is geld binnen gekomen om de Tuin van Noord op te knappen, mits ook dat fietspad er komt. Door Portaal!!! Waarom? Omstraks dat stuk tuinen tussen het nieuwe fietspad en de IJsselmeerlaar ook maar vol te bouwen?
    Nee. Ik mag me er niet meer mee bemoeien, dus zeg ik verder niets meer.

  5. Beste Bram Pater. Ik ben het wel met je eens dat het jammer is van die volkstuintjes en voor de mensen die daar een tuin moeten afstaan. Dat is altijd waardeloos. En omfietsen is het probleem ook niet, maar wel dat je nu komend vanuit de Merenwijk via de IJsselmeerlaan 3 keer moet oversteken. Dat is gekomen na de reconstructie van het kruispunt met de W. de Zwijgerlaan. Voorheen hoefde je daar maar 1 keer over te steken. Winst voor de auto, verlies voor de fietser, vooral wat vijligheid betreft. Maar als er straks ter hoogte van het Kooiplein een overkluizing ligt is het wel zo handig dat je dan gewoon rechtdoor kan.

  6. Leidse Huurder op

    Een woningcorporatie die een fietspad subsidieert? Het wordt steeds gekker. Laat Portaal die vijf ton maar in onderhoud of renovatie van huurwoningen voor mensen met een laag inkomen investeren. Of heeft de woningcorporatie die doelgroep laten vallen en is het geen sociale verhuurder meer?

  7. Jan de W. slaat de spijker op de kop. Het pad door de tuinen geeft samen met het Kooiplein eindelijk de veilige fietsweg die 38 jaar geleden bij de start van de Merenwijk vergeten is.
    Gelukkig zien we in de 21e eeuw wel dat het gezonder,sneller en veiliger is als je de fietsroutes loskoppelt van de stoplichten op de autoroutes.

  8. @Jan de W. Ik, en met mij het Voorzittersoverleg Leiden Noord, ben het helemaal met je eens. Het verdwijnen van de fietsoversteekplaats op het kruispunt is een vreemd gegeven.
    Ik zit niet meer in dat overleg, maar ze hebben dat al op verschillende plaatsen binnen de gemeente besproken en er is al over nagedacht om die oversteek weer terug te brengen.
    Ik heb daar thans geen zicht (meer) op.

    @Piet Schuur. Als het fietspad er zou komen moet je alsnog om Roodenburg heen rijden!!!! Bekijk dan eens de tekeningen.
    Gut, dan heb je 10 meter gewonnen. Nee er steekt veel meer achter!!! 38 jaar geleden werd de "Kretbrug" gebouwd. Voor niets. Moeten we nu weer geld uitgeven voor niets?
    5 ton door Portaal geïnvesteerd als dat fietspad er komt. Wat heeft die daar nou voor bemoeienis mee? Is dat soms de nieuwe grens voor Bouwen op Groen, zo tussen de IJsselmeerlaan en het Fietspad?
    Oh, ik zou me er niet meer mee bemoeien, maar kan het toch niet laten.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline