SLO: "Draadloze RGL gevaarlijk voor pacemakers"

2

De Stadspartij Leiden Ontzet waarschuwt het college in een serie vragen voor mogelijke gevaren, mocht de RGL deels zonder bovenleiding door de Leidse binnenstad gaan rijden. In dat geval ontstaat er vlogens de SLO namelijk een zich verplaatsend electromagnetisch veld dat voor problemen of zelfs levensgevaarlijke situaties kan zorgen. Zo zou dat veld pacemakers kunnen ontregelen. Ook zijn er storingen te verwachten in de electronica van poortjes bij winkels en moeten de milieueffecten van het veld nog nader worden onderzocht.

Verder wijst de SLO erop dat treinstellen die beperkte afstanden zonder bovenleiding moeten kunnen overbruggen veel duurder zijn dan reguliere treinstellen. Dat komt doordat ze moeten worden uitgerust met snel laadbare lithium-ionaccu’s. De SLO vindt dat de provincie Leiden als levend proefkonijn gebruikt door de nieuwe technieken in Leiden toe te willen passen. Hoge extra kosten en aanzienlijke vertragingen liggen volgens de SLO op te loer. De partij pleit daarom voor een RGL via bestaand spoor.

Delen

2 reacties

  1. Alfred Blokhuizen op

    Kennelijk nooit gehoord van de kooi van Faraday. Dat is het afschermen van elektromagnetische velden. Ik vrees dat dit het zoveelste broodje aap verhaal is rondom de RijnGouweLijn.

  2. bosspitsmuis op

    @Ja maar Alfred, de door SLO gesignaleerde problemen behelsen nu juist de situatie zonder de aanwezigheid van de Kooi van Faraday. Maar die is er dus niet. Dus waar lul je nu over? De woorden maar niet het verhaal.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline