SLS helpt Happietaria aan ruimte in Elisabeth Gasthuis

3

SLS Wonen stelt aan Happietaria een ruimte beschikbaar in het voormalige Sint-Elisabethgasthuis aan de Hooigracht. Het door studenten gerunde vrijwilligersrestaurant opent in november, een week later dan gepland, weer voor enkele weken de deuren om geld in te zamelen voor het goede doel. Even leek het erop dat Happietaria moest worden afgelast, omdat er geen ruimte beschikbaar was. Manager Renée Klapwijk van Happietaria is opgelucht dat het nu alsnog is gelukt: “Niet alleen voor ons, maar ook voor de fondsen die het geld zo hard nodig hebben.”

Dat Happietaria een later open gaat heeft te maken met het feit dat er in de tijdelijke locatie geen keuken zit. Klapwijk: “We zoeken nu naar mogelijkheden om een mobiele keuken te regelen voor in het pand.” Het uitstellen van de opening betekent dat Happietaria Leiden van 15 november tot 4 december haar deuren opent.

Delen

3 reacties

  1. Je bedoelt het voormalige Elisabeth Ziekenhuis. Het Elisabethgasthuis bevindt zich aan de Caeciliastraat.

  2. Inderdaad het Elisabeth Ziekenhuis. Ik ben er nog aan mijn flaporen gerepareerd (1962). Mijn moeder beweerde dat je anders niet aan een meisje zou komen. Terwijl bij mijn eerste wip het haar tot op mijn schouders hing. En Pieter van Vollehove zelfs een heuze prinses aan de haak sloeg. Het voedsel en de prikken werd er door een non/verpleegster met witte hoofddoek uitgedeeld.
    Later is dat Rijnlandziekenhuis gaan heten. Maar je ziet de prachtige verdeling naar geloof. In het Diaconessenhuis zie je hedentendage nog veel Katwijkers rondschuifelen. En de heidenen konden terecht in het AZL.

  3. Scheltema wilde zeker niet meewerken! Star management.
    In de merenwijk t.o. het buurthuis, staat nog een enorme keuken/restaurant beschikbaar, daar heeft een restaurant gezeten met een wereldkeuken en stage plaatsen aan vluchtelingen die erg graag voor een baan wilde leren. Wat daarmee gebeurt ….. zal het weten?
    Wie?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline