Vandaag is ‘Coming Out’ dag

6

Vorig jaar werd Molen De Valk voor het eerst in een regenboogjas gestoken in het kader van de landelijke ‘Coming Out’ dag op 11 oktober. Dit jaar doet ook de NS mee. In de hal van Leiden Centraal hangt een ruim dertig meter lange regenboogvlag. “Daarmee zeten we kracht bij aan de zichtbaarheid en bespreekbaarheid van seksuele diversiteit en hopen we een steuntje in de rug te kunnen zijn van alle LHBT’s, jong en oud, die op het punt staan van hun coming-out, die denken er alleen voor te staan, of die slachtoffer zijn van discriminatie en geweld,” zo meldt het COC Leiden.

Dit jaar zal ook het Leidse stadhuis de regenboogvlag uitsteken. De gemeente Leiden steunt daarmee het gedachtengoed van de Nationale ‘Coming Out’ dag. De politie aan de Langegracht zal hetzelfde doen.

Delen

6 reacties

  1. cees mentink op

    Uitstekend dat de gemeente Leiden en de politie
    inhaken op deze ‘coming out’-dag.
    Jammer, heel jammer dat dit soort acties nog
    nodig is in een land dat ooit de naam had
    tolerant te zijn.

  2. Marijke van der Veen op

    Nog nodig? Wat wil je, met een bijna-premier die ook niet uit de kast komt?

  3. Cees, zoals altijd spreek je weer wijze woorden (succes met de 3 oktobervereniging).
    De reactie van Marijke van der Veen is niet correct. Mark Rutte is niet homoseksueel. Als hij het wel was zou hij er geen enkel punt van maken.

  4. Dat is meer te wijten aan de huidige (demissionair) minister voor gezin en emanicipatie André Rouvoet van de ChristenUnie

  5. Janne Janssen op

    Wat zal het zijn bij Mark Rutte, aseksualiteit, oedipuscomplex misschien?

    Kom uit de kast Mark, ‘k waarschuw niet meer,
    Neh, neh, neh, neh, neh, neh, uit die kast nou,
    ‘K waarschuw niet meer,
    Kom uit de kast Mark, dat was de laatste keer.

  6. Greet Hofmans op

    Volgens de Rutte kenner en -watcher en vriend Jort Kelder is Mark hetero, maar kan/wil ie maar één ding, uitdaging tegelijk.
    Kwestie van het werk gaat voor het vrouwtje/gaatje.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline