Gemeenteraad bevraagt Commissie Staal

Vanavond vanaf 20.00 uur komt de Leidse gemeenteraad bijeen in een extra vergadering die helemaal in het teken staat van de RijnGouweLijn. Dan bevraagt de raad de leden van de Commissie Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leiden (HOVL) naar aanleiding van het vorige week gepresenteerde rapport, waarin wordt geconcludeerd dat Leiden er goed aan doet mee te werken aan de komst van de sneltram. Alleen op die manier kan Leiden volgens de commissie de regie over het project houden en invloed uitoefenen op de aanleg en het tracé. In een overeenkomst met de provincie sprak Leiden eerder af dat de RGL via de Lammenschansweg, de Hooigracht en de Langegracht naar het Centraal Station zou gaan rijden. Later kwam Leiden daar op terug en beloofde de bevlking om de tram tegen te zullen houden.

De commissie HOVL heeft één escape als de Sleutelstad de tram echt niet wil. De uitkomst van een te houden milieueffectrapportage (MER) kan niet alleen een ander tracé zijn, bijvoorbeeld de Breestraat of bestaand spoor. Er zou ook uit kunnen komen dat een lightrail-verbinding niet de beste oplossing is om hoogwaardig openbaar vervoer in en om Leiden te realiseren.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline