Leidse ondernemers hopen op RGL door Breestraat

8

Het rapport van de commissie Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leiden (HOVL), ook wel bekend als de Commissie Staal, naar de naamgever Boele Staal, lijkt het RGL-debat in Leiden weer helemaal opengebroken te hebben. De ene na de andere partij in de stad komt sinds gisteren opnieuw met voorkeursvarianten naar buiten. Vandaag sluit Ondernemersvereniging bv.leiden.nl zich daarbij aan met een pleidooi voor het Breestraat-tracé. De bv.leiden laat weten erg verheugd te zijn met de conclusie van de Commissie Staal. “De optie om de RGL over bestaand spoor te laten rijden is naar onze mening niet wenselijk omdat hiermee de grootste meerwaarde (hoogwaardige bereikbaarheid van de binnenstad  van de RGL) de nek wordt omgedraaid. Beide binnenstadvarianten worden door ons ondersteund met een lichte voorkeur voor de Breestraat,” aldus voorzitter Arjen Vels.

De bv.leiden rekent erop dat het advies om de aanleg van de RGL doorgang te laten vinden de verhoudingen met de regio en Provincie Zuid-Holland sterk zal verbeteren. Vels: “Wij zien het maken van een MER als een voordeel om niet later in de procedure tegen weerstand aan te lopen.”

Delen

8 reacties

 1. Dat is interessant. Het Leidsch Dagblad heeft al eens een geheime enquete gehouden onder de ondernemers van de Breestraat. Toen bleek dat de overgrote meerderheid tegen de aanleg van de RGL door de Breestraat was, maar niemand wilde dat in het openbaar kenbaar maken. Namens welke ondernemers van Leiden spreekt de BV Leiden dan eigenlijk? Kennelijk niet namens de ondernemers van de Breestraat.

 2. @deHeer: Toch vreemd die geheime enquete. Ik heb nooit wat gehoord van het LD en ook niet van andere ondernemers uit de Breestraat.
  De geluiden die mij bereiken van zelfstandigen zijn toch meestal voor de aanleg. Er zijn ongetwijfeld tegenstanders, maar ik denk dat die op één hand te tellen zijn. We wachten wel weer af..

 3. ik vind het zo belachelijk. Niemand in Leiden, blijkbaar op wat ondernemers na, zit te wachten op die lijn en hij wordt Leiden gewoon door de strot geduwd door de provincie. Ik hoop dat gemeente de spreekwoordelijke poot stijf houdt.

 4. Neemt niet weg, dat ik nog steeds niet ben overtuigd van de noodzaak van deze trein door de stad.

 5. @JOke: Bij mij werkt de link wel. Duidelijk artikel. Ik heb blijkbaar alleen contact met de winkeliers die wel voorstander zijn waaronder dus degene die aanwezig waren bij de vergadering van de winkeliersvereniging.

  Bij het commentaar onder het artikel worden toch wel goede argumenten aangegeven waarom de tram wel door de breestraat moet komen.

  @Floris: Het lijkt me dat die ondernemers heel belangrijk zijn voor de stad!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline