Onafhankelijk onderzoek naar problemen met daken in Muldersstraat

Al jaren klagen bewoners van de Muldersstraat in Leiden Zuid-West over problemen met de daken van hun woningen. In 2007 begon woningcorporatie de Sleutels met renovatiewerkzaamheden. Als snel bleek dat niet de benodigde vergunningen aanwezig waren. Ook de uitvoering van de werkzaamheden verliep alles behalve naar wens van de bewoners. De illegaal gerenoveerde daken zakten door en bleken brandgevaarlijk te zijn. Eerder dit jaar verloor de gemeente een rechtzaak die de Bewonersvereniging Verzetsheldenbuurt had aangespannen. Daarin eisten de bewoners een deugdelijke oplossing voor de problemen. De SP vroeg afgelopen avond opheldering aan het college en wil dat er een onafhankelijke deskundige wordt ingeschakeld.

Wethouder van Woensel wist te melden dat de gemeente die stap net vorige week al heeft genomen. Een conceptopdracht voor die deskundige gaat eerst nog naar de bewoners. Als de partijen het eens zijn over de opdracht, kan de expert aan de slag met de problemen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline