Stadspicknick krijgt geen vervolg

De Stichting Peen en Ui ziet geen kans om ook dit jaar een stadspicknick te organiseren. Vorig jaar werd eind mei de eerste Leidse stadspicknick gehouden in het Van der Werfpark. Het thema was toen Japan, in verband met de 400-jarige betrekkingen tussen Leiden en Japan. Dit jaar lukte het niet om via fondsen en de gemeente om subsidie te krijgen voor een cultureel programma dat de picknick moest opluisteren. De organisatie heeft het evenement daarom afgeblazen. GroenLinks heeft het college inmiddels gevraagd om met Peen en Ui te overleggen of de stadspicknick alsnog doorgang kan vinden.

GL-raadslid stephanie Bakker noemt het afblazen van de picknick uitermate teleurstellend: “Al tijden vraagt onze fractie om een visie op cultuur in de gemeente. Nu ziet het ernaar uit dat er wederom een evenement omvalt, voordat wij de discussie over zo’n visie hebben kunnen voeren.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline