Concert Altea ensemble met 24 jonge violisten

Het Altea ensemble verzorgt morgenavond een bijzonder vioolconcert. Het orkest bestaat uit 24 getalenteerde leden, die in leeftijd variëren van 11 tot 18 jaar. Allemaal krijgen zij les van de Leidse viooldocent Johan Top. Deze leraar van de Streekmuziekschool vindt het uniek dat hij zoveel jonge musici in één orkest samen heeft kunnen brengen. Een paar leden zijn bijzonder getalenteerd. Zo vielen drie van hen tijdens de 51e Maassluise Muziekweek in de prijzen.

Het concert morgenavond vindt plaats in Kerkelijk Centrum de Regenboog aan Watermolen 1 in de Merenwijk. Het begint om 19.30 uur. Op het programma staan werken van componisten als Saint-Saëns, Mendelssohn, Bach en Vivaldi. De opbrengst van de avond wordt besteed aan het tournee naar Hamburg dat het ensemble gepland heeft.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline