Leefbaar Leiden: "Achterkamertjespolitiek nog steeds van kracht"

7

Daan Sloos is boos. Boos en teleurgesteld, omdat de SLO van Jan Boer samen met de ChristenUnie en de Partij voor de Dieren gezamenlijk een wethouder wil leveren in het nieuwe college. “Leefbaar Leiden is daar buiten gehouden. In een nieuwe opzet had ik juist gedacht dat we het samen zouden gaan doen, maar ik zie dat er niets veranderd is. De achterkamertjespolitiek is nog steeds van kracht.” Sloos wil snel van D66 horen of zijn partij een rol is toebedacht in de nieuwe opzet. “Als men Leefbaar Leiden buiten de onderhandelingen wil houden, zou ik dat graag willen weten, zodat wij dan onze eigen koers kunnen gaan varen.”

Over het idee om oud-wethouder Filip van As te vragen als gezamenlijke wethouderskandidaat is Sloos overigens ook niet te spreken: “Leefbaar Leiden is niet van plan om een werkloze ChristenUnie-wethouder op deze manier aan werk te helpen.”

Aanstaande maandag spreken alle partijen weer met elkaar. Voor die tijd hoeft Sloos ook niet op een reactie van D66 te rekenen. Fractievoorzitter Van Meenen verblijft dit weekeinde in het buitenland.

Delen

7 reacties

  1. Frits van der Meer op

    Daan Sloos moet niet gaan zitten mokken. Met zijn xenofobie en standpunten die strijdig met wetten zijn heeft hij zichzelf buiten de onderhandelingen geplaatst en ervoor gezorgd dat niemand hem serieus kan nemen.

  2. is een partij waar van 2 van de 3 raadsleden meer dan een jaar niet in de raad geweest zijn , en waar vervanging tegen gehouden word omdat men dan geld mislooptmoet je die dan serieus te nemen?

  3. Frits van der Meer op

    Dat is nog een goede reden om de eenmansfractie van Leefbaar Leiden niet serieus te nemen. Andere fracties benoemen toch een tijdelijke vervanger als een lid om medische redenen langdurig afwezig is? Laat Sloos maar boos.

  4. hieraan kun je zien dat men er voor het geld zit en niet voor de stad ,het is belangrijk dat er iemand aanwezig is zeker als er belangrijke stemmingen gedaan moeten worden door deze oorzaak is er vast wel eens iets aangenomen wat met 2 stemmen meer tegen gehouden had kunnen worden

  5. Rechtvaardig op

    Welke mening er dan ook is over Dhr Sloos. Feit blijft, dat het niet vreemd is wat de heer Sloos verteld omtrent de Achetrkamerpolitiek etc. Dit was in Januari ook het geval betreft MorspoortgarageTransvaal. Dusja.

    Dus al met al, vindt ik dit niet fris. Met een nieuwe college, een schone lei
    geef je iedereen een kans. Juist om te laten zien dat het anders kan!

  6. Dat lijkt mij een onrechtvaardige beoordeling van iemand die zich Rechtvaardig noemt.
    Natuurlijk roept Sloos wel eens een paar dingen waar ik en anderen het mee eens zijn. En afgezien daarvan wil ik voor 1.394 per maand ook wel eens wat roepen. Dat de dombo’s die op Sloos hebben gestemd dat niet doorhebben is mij een raadsel. Maar kennelijk vinden zij zijn xenofobe uitlatingen belangrijker dan zijn veelvuldige afwezigheid.

  7. Achterkamertjes? Voorzover ik mij herinner vergaderden Sloos en de zijnen jarenlang in een achterkamertje van een eroscenter gelegen aan de Lammermarkt. Het laat zich raden welke (onder)handelingen daar zoal plaatsvonden 😛

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline