Drie mannen plegen overval in woning

3

Een 21-jarige man deed afgelopen vrijdagavond omstreeks 22.45 uur open, toen er op de deur van zijn woning aan het Utrechts Jaagpad werd geklopt. Er stonden drie, voor hem onbekende mannen, die naar binnen drongen en de bewoner dreigden met een wapen. Zijn telefoons en portemonnee werden gestolen. Het slachtoffer liep vervolgens naar het politiebureau om aangifte te doen, omdat hij door de diefstal van zijn telefoons, niet kon bellen. De overvallers worden geschat tussen de 20 en 25 jaar. Een van hen heeft een donkere huidskleur de andere twee leken van Marokkaanse afkomst. Allen waren donker gekleed. De politie is opzoek naar getuigen, die contact op kunnen nemen via 0900-8844 of meld misdaad anoniem 0800-7000.

Delen

3 reacties

  1. En konden de Marokkanen wel goed Nederlands schrijven dan? Fijn om te weten hoe ze er uit zagen. Ken je me ook vertellen hoe lang ze waren en hoe ze heetten? Het is niet vervelender om door een Marokkaan te worden overvallen dan door een blanke kaaskop.

  2. J.Hartevelt 22 februari ’10, om 18:02 Inderdaad, maar het is meer regel dan uitzondering dat het om lichtgetinte personen gaat.
    Jammer, maar het zijn de feiten.

  3. Jammer Joann,

    maar dat zijn niet de feiten. Ten eerste omdat er geen politiecijfers zijn op basis van huidskleur. Maar laten we er vanuit gaan dat jij bij lichtgetint gewoon Marokkaan of (niet-westerse) allochtoon bedoelt. Dan nog is het feit dat de meeste criminaliteit door autochtone Nederlanders wordt gepleegd.

    Weliswaar plegen (niet-westerse)allochtonen meer criminaliteit dan je op basis van hun aandeel in de bevolking mag verwachten, maar hun aandeel in de bevolking is nog niet zo groot dat zij daarmee de helft (of iets daar in de buurt van) van de criminaliteit plegen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline