Glazen Huis naar Leiden? Teken de petitie!

1

Leiden Marketing is een actie gestart om het Glazen Huis dit jaar naar Leiden te halen. Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj’s zijn zes dagen lang opgesloten in het huis en mogen niets eten. Tegelijkertijd draaien ze dag en nacht, in ruil voor een donatie, verzoeknummers voor de luisteraars. Ook worden er diverse acties opgestart door verenigingen en komen er bekende Nederlanders naar het huis om de opbrengst voor het goede doel te verhogen. In Leiden zijn in 2010 een aantal feestjes te vieren: de Universiteit Leiden bestaat 435 jaar, het Leidsch Dagblad viert zijn 150ste verjaardag, de Leidse vestiging van de Rabobank werd honderd jaar geleden opgericht en de Leidse afdeling van het Rode Kruis bestaat  140 jaar. “En wie jarig is moet trakteren. Wat is er dan mooier om iets voor de stad te doen en tegelijk het goede doel te dienen?” Ieder jaar staat het Glazen Huis in een andere stad en Leiden staat nu officieel geregistreerd als kandidaatstad. Om aan te tonen dat de stad het initiatief omarmt is er een petitie die online getekend kan worden om aan te tonen dat er een groot draagvlak is in Leiden. Inmiddels hebben al ruim 100 mensen de petitie getekend, zo twittert @ghinleiden. Naast de petitie kan iedereen ook lid worden van de Glazen Huis-Hyve.

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline