ChristenUnie wil besluit Oostvlietpolder na verkiezingen

1

Fractievoorzitter Guido Terpstra van de ChristenUnie Leiden wil dat het besluit over de aanleg van een bedrijventerrein in de Oostvlietpolder er niet vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt doorgedrukt. Het is de bedoeling dat e Leidse gemeenteraad er in februari een besluit over neemt, maar Terpstra noemt het onfatsoelijk om vlak voordat de kiezer mag spreken zo’n beslissing te nemen. Hij roept de andere partijen daarom op het besluit over de verkiezingen heen te tillen.

De ChristenUnie deelde hun tweede ‘Trots op Leiden Trofee’ uit aan Hans Pieters van de Vereniging Vrienden van de Oostvlietpolder. Daarbij roemde Terpstra de vereniging voor hun jarenlange inzet om de Oostvlietpolder groen te houden.

De derde Trots op Leiden Trofee heeft de ChristenUnie vandaag uitgereikt aan het Team Schuldhulpverlening van de Stadsbank. Met ‘Trots op Leiden‘ voert de ChristenUnie Leiden camagne voor de komende verkiezingen.

Delen

1 reactie

 1. Vrienden Oostvlietpolder op

  Het zou inderdaad de nog resterende college-partijen (PvdA, VVD en CDA) sieren om zo’n belangrijk besluit over te laten aan het nieuwe college omdat:

  1. Dit een unieke kans is om te laten zien dat er échte volksvertegenwoordigers in het stadhuis zitten die de wensen en mening van hun burgers serieus nemen.

  2. Het een mogelijkheid is de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 nog meer betekenis te geven.

  3. Het voor de uitvoering van het bestemmingsplan Oostvlietpolder in de praktijk niets uitmaakt dat deze deal nu of over een aantal maanden wordt gesloten.

  4. Het de geloofwaardigheid van het standpunt over de Oostvlietpolder van met name het CDA ten goede komt.

  Misschien voor het Leidse stadsbestuur nog eens het overwegen waard…..

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline