Rembrandttunnel.nl trekt zich terug uit inspraakprocedure Provincie

Diverse burgerinitiatieven onder de noemer ‘ideeëngroep’ hebben de afgelopen jaren samengewerkt met de Provincie Zuid-Holland met het doel om tot een breed gedragen en duurzame oplossing voor de Rijnlandroute te komen. Deze toekomstige verbindingsweg tussen de west- en oostkant van Leiden zou door een tunnelvariant, de Rembrandttunnel, volgens de initiatiefnemers een goed alternatief zijn en een toekomstgerichte oplossing. Doordat het overleg met de provincie, volgens de initiatiefnemers een farce blijkt te zijn, is de samenwerking met de provincie eenzijdig opgezegd.

Sinds het Rijk en de Provincie gezamenlijk hebben besloten de MER (Milieu Effect Rapportage) tijdelijk stil te zetten en eerst een zogenaamde Integrale Benadering Holland Rijnland te houden is het echter misgelopen en is duidelijk geworden, dat er allerlei informatie werd achtergehouden. Bovendien werden de inspraak en inhoudelijke bijdragen van de experts niet serieus genomen, volgens de initiatiefnemers van Rembrandttunnel.nl. Een van de woordvoerders hierover: “Geen inspraak is erg, geen inzage en misbruik van burgers is schandalig. Wij laten ons niet voor het karretje van de Gedeputeerde spannen en we blijven de provincie vragen om open en eerlijk met burgers te communiceren.

Rembrandttunnel.nl roept iedereen op om hen te blijven steunen in een acceptabele oplossing door de petitie te tekenen op www.rembrandttunnel.nl .

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline