Reizigersorganisatie blij met aangepaste dienstregeling Leiden-Alphen-Gouda

1

De afdeling Holland Rijnland van de reizigersorganisatie ROVER is bijzonder verheugd over de afspraken die de provincie Zuid-Holland heeft gemaakt met NS Reigers over de treinverbinding Leiden-Alphen-Gouda. Vanaf december dit jaar gaat er op werkdagen buiten de vakanties gedurende het grootste deel van de dag (tot 10 uur ’s ochtends en tussen 3 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds) elk half uur een rechtstreekse trein rijden van en naar Gouda, naast de halfuursdienst op Utrecht. Dat betekent ook dat de kwartierdienst op Alphen wordt uitgebreid tot deze hele periode.

Buiten deze periode komt er een veel betere overstap in Alphen van de trein naar en van Utrecht op de trein van Alphen naar en van Gouda. Het betekent dat de reistijd naar en van Gouda, die nu in de meeste gevallen 47 resp. 46 minuten bedraagt, wordt gereduceerd tot 35 dan wel 33 of 34 minuten. Daarmee worden eerdere voorstellen van ROVER voor een lighttrain tussen Gouda en Leiden gedeeltelijk gerealiseerd, en wordt een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de verbetering van de bereikbaarheid van de Leidse regio vanuit het oosten, zonder dat er één vierkante meter asfalt bijkomt.

ROVER is wel teleurgesteld dat de verbeteringen slechts tijdelijk zijn: “Wanneer de RGL eenmaal functioneert, loopt de reistijd tussen Gouda en Leiden Centraal weer op tot 51 minuten, en kan men sneller via Den Haag CS reizen. Dit zou toch ook de meest fanatieke RGL-gelovige bij de provincie te denken moeten geven.”

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline