PvdA: "Wijk is uitstel opknapbeurt Stevensbloem zat"

5

De bewoners van de Stevenshof willen dat de eigenaren van de Stevensbloem onmiddellijk beginnen met het opknappen van het wijkwinkelcentrum. Dat stelt de Leidse Partij van de Arbeid die afgelopen zaterdag honderden handtekeningen ophaalde tijdens het wijkfeest. De partij besloot tot de actie nadat bekend werd dat de opknap van het winkelcentrum voor de zoveelste keer is uitgesteld. Henny Keereweer, PvdA fractievoorzitter: “Het is echt treurig. De Stevensbloem ligt er al jaren verdord bij, terwijl er zoveel mogelijk is. De leegstand neemt nu toe, de bewoners blijven weg. Zeker nu het wijkcentrum bij de 5 meilaan wel heel mooi is opgeknapt gaan mensen liever daar winkelen. Het is tijd dat de Stevensbloem weer volop in bloei komt te staan.”

Onlangs maakte Urban Interest, eigenaar van de Stevensbloem, bekend de opknapbeurt weer uit te stellen. Keereweer is daar boos over: “Ze spelen een spelletje over de hoofden van de buurtbewoners. Die willen gewoon leuke winkeltjes en goede supermarkten. Als de eigenaren er vaart achter zetten kunnen ze makkelijk nog dit jaar beginnen, maar ze willen gewoon niet.”

Albert Heijn en Digros zijn volgens Keereweer mede schuldig aan het uitstel: “Zij maken bezwaar tegen de nieuwe laad- en losplekken. Het wordt er altijd mooier en beter dan het nu is. Er ligt een goed plan. Als ze dat nu snel uitvoeren, kunnen we volgend jaar weer lekker winkelen in onze wijk.”

Delen

5 reacties

 1. Ton de Bruijn op

  Dit was de onofficiele opening van de verkiezingscampagne van de PvdA

 2. .J Welling op

  Ik vind het een domme opmerking als men op actie aandringt en het dan politieke stunt vind.het is bekend dat het centrum niet meer aan de eisen van deze tijd voldoet, met gaat alleen boodschapen, belanrijke winkels worden gemist, op de laatste bijeenkomst is op de laad en losplaatsen, vooral dat voor Albert Hein, dit omdat men de wagens achter centrum om wilde leiden, school kinderen en mensen die biblioteek willen bezoeken daarmee in gevaar bracht, men was het met deze kritiek eens, het plan zou op punt opnieuw worden bekeken, al met al geen reden toe lang durig uitstel.Ook de aanwezoge gemeente amtenaren die aan wezig waren hadden er geen antwoordt op. haast is hier zeker geboden.

  jan 

 3. Toedeledokie op

  Ja ja, het opperhoofd aller regenten denkt zeker dat de kiezers daar intrappen.”

  U heeft dankzij de Partij van de Afbraak wel een compleet vernieuwd winkelcentrum ! (lijkt wel een wasmiddelenreclame).

  Dat de PvdA ook een snelweg door de stevenhof laat lopen, omdat ze de vriendjes in de provincie te vriend moeten houden, dat zeggen ze effe niet.

  En dat de snelweg toevallig niet langs het huis van de fravo loopt, is natuurlijk ook alleen maar toeval……..

   

 4. .J Welling op

  jammer dat men alles in het politieke vlak moet trekken, al met vind ik onjuist als men kritiek heb. dat men dat ook met naam moet ondertekenen en niet weg schuilen achter een rot naamje, gebruik je hersenen en kom ook is het winkel centrum kijken, als je naam bekent durft maken wil je graag rondleiden.

  jan   

 5. Morsbewoner op

  Laat de PvdA eerst eens in de Mors gaan kijken!  Het winkelcentrum daar is er 10 keer erger aan toe dan de Stevensbloem.
  Het is een grote leegstand en verpaupering! Geen nieuwe winkel wil zich er meer vestigen en de nog bestaande winkels zien hun inkomsten alleen maar terug lopen.
  Als er een nieuwe winkel komt is het een halal die nog geen twee maanden overleeft.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline