Herinrichting Trekvaartplein volgend jaar van start

De herstructurering van het woonwagenkamp Trekvaartplein begint volgend jaar. Dat heeft de gemeente besloten. Het stedenbouwkundig plan is de afgelopen periode verder verfijnd en in overleg met het bestuur van de bewonersvereniging Trekvaartplein op sommige punten aangepast. Zo komt er meer aandacht voor groen, zijn de kavels meer gelijk getrokken en is er een fietsbrug minder in het plan opgenomen.

De bewoners van de aangrenzende wijk Poelgeest willen een groene zoom langs de Broekweg handhaven. Ook hebben ze bedenkingen ten aanzien van de ligging van het eventuele buurthuis. In het bestemmingsplan is rekening gehouden met een gemeenschappelijke voorziening van maximaal 700 m2 met een hoogte van maximaal 6.30 meter. In overleg met het bestuur van bewonersvereniging Trekvaartplein is besloten dat deze (eventuele) voorziening bij de brug komt.

De herontwikkeling van het Trekvaartplein zal worden verzorgd door Portaal Leiden. De gemeente levert bouwrijpe kavels aan Portaal, die ze verder inricht. Ook zorgt Portaal voor de funderingen en eventuele bergingen. Vervolgens verhuurt of verkoopt Portaal deze kavels.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline