VVO houdt hoop op groene Oostvietpolder

Na de negatieve uitspraak die de Raad van State vorige week deed heeft het bestuur van de Vereniging Vrienden Oostvlietpolder (VVO) zich beraden op de toekomst. Na tien jaar juridische strijd is de juridische weg een doodlopende gebleken. Hoewel er mede door de inspanningen van de VVO geen baggerstort in de Oostvlietpolder komt en ook het bedrijventerrein kleiner wordt dan oorspronkelijk de bedoeling was, gaat er toch gebouwd worden in de laatste groene Leidse polder. “We zeggen met nadruk dat het bedrijventerrein er van de Raad van State mág komen, het móet niet. Óf het bedrijventerrein er daadwerkelijk komt, is en blijft een politieke keuze,” aldus de VVO. Een peiling onder de lezers van Sleutelstad.nl wijst uit dat bijna 83% vindt dat de polder ondanks de uitspraak van de RvS groen moet blijven. Een minderheid van ruim 15% vindt dat er zo snel mogelijk moet worden begonnen met de aanleg van het bedrijventerrein.

VVO-woordvoerder Pieters: “Dankzij de steun van de VVD, PvdA en onbegrijpelijk genoeg ook die van GroenLinks, kan het college van burgemeester en wethouders beginnen met de voorbereidingen voor de aanleg van het bedrijventerrein. Die voorbereidingen kosten ongetwijfeld nog enkele jaren en in 2010 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. We gaan ons de komende jaren daarom nog meer dan bij de verkiezingen van 2006 inspannen voor een ‘groene’ meerderheid in Leiden. We rekenen er op dat de partijen die zich in 2006 uitgesproken hebben voor een groene Oostvlietpolder, dat in 2010 opnieuw zullen doen en we gaan de overige partijen proberen te overtuigen om hun standpunt alsnog te herzien.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline