Voorstel Leidse schoolbesturen voor behoud conciërges

4

De drie besturen van de Leidse basisscholen, hebben het college afgelopen dinsdag een voorstel voorgelegd voor het behoud van de conciërges. Burgemeester en wethouders vatten in juni het plan op te gaan bezuinigen op deze conciërges. Na protest van de SP en PvdA zijn de schoolbesturen hierover in overleg getreden met wethouder Gerda van den Berg. Dit overleg leidde afgelopen dinsdag dus tot een voorstel, dat de wethouder met de rest van het college bespreekt.

De SP vraagthet college nu naar de inhoud van de plannen en naar de eventuele eigen plannen van burgemeester en wethouders.

Delen

4 reacties

  1. Natuurlijk moeten de concierges blijven ten behoeve van het (overbelaste ?) onderwijspersoneel. Maar wat is er op tegen als scholen daar zelf aan meebetalen ? Stteds meer hoor je immers dat scholen potten of potjes met geld hebben ? 

  2. Natuurlijk moeten de conciërges blijven. Dit komt het onderwijs ten goede.

    Leerkrachten krijgen nu (verplichte) taken als “opruimen handenarbeid kast”. Dit naast hun les gebonden uren.
    Dit slaat nergens op. Zo zijn er zo veel taken die totaal niets te maken hebben met onderwijs, maar met de organisatie “school”.

    Leerkrachten moeten voor de klas staan, lessen voorbereiden en nakijken van het werk.

    Hoe beter onze kinderen les krijgen, des te beter onze kinderen later les kunnen geven aan onze klein-kinderen.

  3. Ik wil voor de tweede keer mijn verhaal vertellen op sleutelstad.nl,De eerste keer was niet gelukt  anders ben ik verplicht dit verhaal te vertellen aan mensen die in deze rebriek hun e-mial bekend maken.

    Waarom concierges zie een aantal artikelen terug.,Kinderen van de dolfijn maken straaten en schoolpleinen schoon , Wat het werk is van Concierges en de gemente reiniging.

    Als je kind een dag niet op school is Komt leerplicht aan je deur nu mogen de leerlingen een hele wijk schoonvegen

    Waneer gebreuken we schoolkinderen voor het werk wat concierges en reinigingswerkers moeten doen.

  4. Toedeledokie op

    ik heb het al eerder gezegd: verkoop het joods weeshuis, en voor die 2,2 miljoen die je daarvoor kan krijgen, pas je 7 jaar lang het salaris van de concierges bij. Maar nee, de PvdA kiest liever voor het sjiek “verzorgen” van hun troeteljunks dan voor kinderen!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline