Geen vrachtwagens aan achterkant winkelcentrum Stevensbloem

3

Elfstaete, de eigenaar van winkelcentrum de Stevensbloem in de Stevenshof, is een jaar geleden gestart met het maken van een renovatieplan. Een heikel punt daarbij is de plaats waar de vrachtwagens die de winkels bevoorraden, in de toekomst kunnen gaan laden en lossen. Momenteel ontstaat er regelmatig een verkeerschaos tijdens de bevoorradingen.Omdat de buurtbewoners niet willen dat het laden en lossen na de renovatie aan de parkzijde gebeurt, hebben zij gisteren 48 ingezamelde handtekeningen overhandigd aan wethouder Pieter van Woensel.

De SP steunt de bewoners hierin. Fractievoorzitter Antoine Theeuwen zegt: “Op dit moment worden de bewoners te weinig betrokken bij de plannenmakerij. En de plaats van het laden en lossen is vooral belangrijk voor de bewoners: Zij zitten straks met de eventuele overlast.”

Delen

3 reacties

 1. stevenshof bewoner op

  Het zal wel moeten, ze komen met 48 handtekeningen, maar iedereen die daar boodschappen komt doen heeft problemen met die vrachtwagens. Als je boven een winkelcentrum woont moet je erop rekenen dat die ook bevoorraad moeten worden.

  Het is ook zeer dom dat ze het winkelcentrum verkeerd om hebben neergezet die sukkels, dat verwacht je toch niet van een land als Nederland.

 2. Het winkelcentrum is in het verleden ook aan de parkzijde toegankelijk geweest voor zowel de Digros als de AH. Vanuit veiligheidsoogpunt hebben deze twee grootgrutters besloten deze toegang te sluiten. Het probleem van bevoorading zal ook na de herinrichting blijven bestaan omdat de aan en afrij route van de vrachtwagens altijd via de ida boudier bakkerstraat zal plaats vinden. Een zeer goed alternatief is het bevrijdingsplein (groter assortiment en alle winkels bij de hand) 5 min rijden en je bent er!!!

   

   

 3. Misschien is het een idee om achterin de wijk een “nieuw” winkelcentrum neer te zetten? En dan op de lokatie waar de nieuwe weg gaat lopen achter in de wijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline