Twee nieuwe liedjes luisteren Leidens Ontzet op

Drie oktober leeft niet alleen in de stad, maar ook steeds meer in de Leidse muziek-scene. Dit jaar komen er maar liefst twee nieuwe liedjes uit die over de viering van Leidens Ontzet gaan. Tijdens de peurbakkentocht beleefde ‘3 Oktober is van ons’ van ‘Tartuffe‘ de premiëre en op 20 september komt het nummer ‘Het is weer drie oktober’ van ‘De Slechte Band‘ uit. Beide liedjes zijn de komende weken ook dagelijks te horen op Sleutelstad FM. Damesduo Tartuffe bezingt het feest op geheel eigen leidse wijze, terwijl de Slechte Band kiest voor een Rubberen Robbie-achtige aanpak. Hun lied, ook al in onvervalst leids, wordt gezongen op de melodie van het kerstliedje ‘Merry X-mas’ van de in de jaren 70 populaire groep Slade. ‘Het is weer drie oktober’ werd vorig jaar al geschreven, maar toen bleef het bij een éénmalige live-vertolking in de ‘Four Reasons‘ (het voormalige Antonius Clubhuis aan de Lange Mare).

Naast de twee bovengenoemde liedjes zijn er natuurlijk ook nog de gouwe ouwe 3 oktoberhits van Rubberen Robbie (3 oktober) dat er ook is in een uitoering van de Zangeres Zonder Werk. Ook Tarfuffe maakte eerder al een liedje (Majorette) dat naar 3 oktober verwijst. De uit Voorschoten afkomstige troubadour Ed Citroen mengde zich enkele jaren geleden ook in het feestgewoel met zijn liedje La le Leiden.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline