Teleurstellend debat over Leids woonbeleid

3

De SP is teleurgesteld over het debat over het Leidse woonbeleid dat de gemeenteraad afgelopen donderdag voerde. Volgens de partij lieten weinig raadsleden een consequente visie zien. Wel deed de raad op voorstel van de SP de principe-uitspraak dat er in Leiden te weinig betaalbare woningen zijn. Overigens onderschreven niet alle partijen die uitspraak.

Volgens de SP gaf de PvdA tijdens het debat aan dat maar 20% van de nieuwbouwwoningen betaalbaar hoeft te zijn. De VVD vond dat er in Leiden onvoldoende huurwoningen boven de 500 euro zijn en dat er te weinig goedkope koopwoningen zijn. De partij wil geen koopwoningen bouwen onder de 180.000 euro. Het CDA erkende dat gezinnen met een modaal inkomen aangewezen zijn op betaalbare huurwoningen. De partij vond het echter niet nodig het aantal van deze woningen uit te breiden, aldus de SP. GroenLinks was van mening dat de woningnood wordt veroorzaakt door scheefwoners, die te lang in een goedkope woning blijven wonen. Deze partij zag vooral heil in een betere doorstroming. “Samengevat erkennen alle partijen dat er een woningtekort is voor iedereen tot een modaal inkomen. Maar geen enkele partij is bereid om daarom meer voor deze gezinnen te bouwen. We zullen nu, samen met de woningzoekenden in de stad, duidelijk maken dat de enige oplossing voor de woningnood is, om meer betaalbare woningen te bouwen en te renoveren,” aldus SP-raadslid Louk Rademaker, die het initiatief voor dit debat genomen heeft.

Delen

3 reacties

  1. De VVD is gestoord!!
    te weinig huur boven de 500?
    Kijk eens uit jullie doppen bij de VVD, bijna alle huur is boven de 500!!
    Jullie zijn nog gestoorder dan dat ik werkelijk dacht, maar dit slaat werkelijk alles!!
    Als je niet weet waar je over lult bij de VVD, houdt dan gewoon je smoel dicht voortaan, wil je?

  2. Raymon, de vvd weet prima waar ze het over heeft, maar het is een partij voor steenrijke stadsgenoten. Daarom moet je daar als gewone man ook nooit op stemmen. Hoe sympathiek ze ook over proberen te komen. Ze zijn er niet voor jou maar voor je directeur, baas of manager. Als genoeg mensen dit zouden begrijpen zouden ze na een aantal jaren vanzelf ook niets meer te zeggen hebben in de politiek.

  3. Heb nooit op deze laaielichters gestemd en zal t nooit doen ook, veel te achterbaks!!
    Maar ze weten dus echt niet waar ze t over hebben met hun geen enkele huurwoning boven de 500 euro, Leiden bestaat verdomme bijna alleen maar uit huur van boven de 500 euro!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline