Provincie onderzoekt mogelijkheden Rembrandttunnel

2

De provincie heeft tijdens de vergadering van de provinciale staten van afgelopen woensdag toegezegd de geboorde Rembrandttunnel mee te nemen in het onderzoek naar mogelijke alternatieven voor de Rijnlandroute. Dit onderzoek gebeurt in het kader van de Milieu Effect Rapportage. D66 heeft moeite met de huidige plannen voor de Rijnlandroute. De partij vindt de weg te duur en meent dat het traject de verkeersproblemen maar deels oplost. “Bovendien is de gekozen variant slecht voor mens en milieu”, aldus D66. “Daarnaast is de aanleg erg tijdrovend.”

Verkeersdeskundigen van D66 hebben zich de afgelopen maanden gebogen over een alternatief en ontwikkelden drie verschillende voorstellen voor een boortunnel. De Leidse bevolking kon op www.rembrandttunnel.nl op de tunnelvoorstellen stemmen. Ook konden ze er een petitie ondertekenen. Van de stemmers koos 43% voor de korte variant, een tunnel onder de stad door. De petitie is afgelopen woensdag door duo-raadslid Lise-Lotte Kerkhof aangeboden tijdens de vergadering.

Delen

2 reacties

 1. PETRA HOOGEVEEN op

  Goed idee en ben heeeeeeel benieuwd wat er uit dit onderzoek komt.

  Want dat er op het gebied van verkeer in Leiden een inhaalslag gemaakt moet worden, is duidelijk.

  Kijk maar naar de situatie Morsweg-Haagweg.

  Nooit meer files op de Morsweg!!!

  Nou de file is niet weg en de files zijn er nu ook op de Haagweg-Witte Singel en het Noordeindsplein.

  Wat een waardeloze öplossing”

   

  Petra Hoogeveen

 2. Inderdaad Petra,

  Je kunt eigenlijk helemaal niet eens van een oplossing spreken.
  In Leiden is men een kei in het pappen en nathouden. Eerlijk gezegd zat ik al lange tijd over zo’n tunnel te denken. Maar omdat niemand met een dergelijk plan kwam dacht ik dat ik misschien wel gek was. Tunnels boren is tegenwoordig helemaal in. Vele voordelen tegenover relatief weinig nadelen. Ik hoop dat dit het gaat worden, er is al veel ervaring (positief en negatief) opgedaan de laatste jaren. Ik vind bovendien dat de automobilist het recht heeft op een goede verbinding, met de extreme kosten die het autorijden tegenwoordig met zich meebrengt.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline